Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Eurogroup: Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η επίσκεψη στην Ελλάδα του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας

fosphotos.com
fosphotos.com

Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Εurogroup, ενώ σύμφωνα με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων όρων έως τις αρχές του Αυγούστου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup καλοσώρισε την εκπλήρωση των προαπατούμενων ενώ συμπλήρωσε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και η επίσκεψη στην Ελλάδα του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας.

Η εκταμίευση αυτή είναι η δεύτερη από τα 8,3 δισ. ευρώ που ενέκρινε το Eurogroup μετά την τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Μετά την σημερινή εκταμίευση το σύνολο της χρηματοδοτικής βοήθειας του EFSF προς την Ελλάδα φτάνει τα 140,9 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι μια ακόμα δόση 1 δισ. ευρώ μπορεί να εκταμιευτεί από τον μηχανισμό στο πλαίσιο της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ. Μετά και την εκταμίευση αυτή, θα είναι διαθέσιμα 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από τον EFSF.

O CEO του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε: «Με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την εξισορρόπηση της οικονομίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By