Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Euronews για Μητσοτάκη: «To νέο νοικοκύρεμα στην Ελλάδα – Λιγότεροι φόροι, περισσότερος πλούτος για όλους»

Υπό τον τίτλο: «To νέο νοικοκύρεμα στην Ελλάδα: Λιγότεροι φόροι, περισσότερος πλούτος για όλους», το ειδησεογραφικό δίκτυο «Euronews» αναφέρεται στις δεσμεύσεις του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι στον ελληνικό λαό με στόχο την εξυγίανση της οικονομίας και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο: «H νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τους δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους συμπατριώτες του ορισμένες βελτιώσεις: «Η δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, να μειώσουμε τους φόρους, να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να μοιραστούν την ευημερία και να εφαρμόσουν κανόνες στην αγορά εργασίας, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους, να καταπολεμήσουν το φόβο με μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας και να παράσχουμε καλή δημόσια υγεία σε εκείνους που τις χρειάζονται – αυτοί είναι οι στόχοι μας»».

Ολοκληρώνοντας το σχετικό άρθρο επισημαίνει ότι η υπερχρεωμένη χώρα συμφώνησε με τους δανειστές της να δημιουργήσουν μέχρι το 2022 ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

Γερμανικό ραδιόφωνο «FM1»: «Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει με δουλειά»

«Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει με δουλειά», γράφει το γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο FM1 αναπαράγοντας τις δηλώσεις του νέου Έλληνα πρωθυπουργού.

«Σύμφωνα με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος, η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την μεταρρύθμιση του κράτους», όπως σχολιάζει το άρθρο. «Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει», δήλωσε ο Μητσοτάκης το Σάββατο στην Βουλή.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας του θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της ασφάλειας, της ψηφιοποίησης του κράτους και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας…

Η οικονομία πρέπει να ενισχυθεί από φορολογικές περικοπές. Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε επίσης να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τα μέτρα λιτότητας που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της και θα δρομολογήσει προγράμματα τόσο για αποταμίευση όσο και για οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα (τη Δευτέρα) το Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», υποστηρίζει το γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο FM1.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By