Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εύα Καϊλή: H Ευρώπη οφείλει να αποτρέψει την φοροεπιδρομή

Προσποιήστε ότι η κυβέρνηση είναι αποδοτική γιατί σας εξυπηρετεί με το μεταναστευτικό. Ο προϋπολογισμός του 2017 δεν βγαίνει. Βρισκόμαστε σε δημοσιονομικό αδιέξοδο

Έντονη κριτική άσκησε η επικεφαλής της Ελιάς, Εύας Καϊλή, στη χθεσινή συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, παρουσία του Επιτρόπου Μοσκοβισί.

«Βρισκόμαστε σε ένα παράδοξο των καιρών. Κατέθεσε η κυβέρνηση ένα προσχέδιο προϋπολογισμού της ντροπής, και την ίδια στιγμή που προσπαθούν να πάρουν τα τελευταία ίχνη αντοχής από τους πιο εξαθλιωμένους πολίτες περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα αλληλεγγύης και στεγνώνουν την αγορά με εισφοροεπιδρομές, την ίδια στιγμή η Επιτροπή και οι δανειστές δηλώνουν ικανοποιημένοι για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε η Ευρωβουλευτής.

Με το προσχέδιο που κατατέθηκε, βλέπουμε πως ανεύθυνοι άνθρωποι γεμάτοι ιδεοληψίες χτίζουν κομματικό κράτος και αποσαθρώνουν την οικονομία, πλέον με το σιγοντάρισμα της Επιτροπής και ορισμένων ομάδων του Ευρ. Κοινοβουλίου που εθελοτυφλούν ή βολεύονται. Αν η Επιτροπή και τα υπόλοιπα μέρη της Τρόικα εμπιστεύονται, τον κύριο Τσίπρα και θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί δεν αποσυνδέουν τη συζήτηση για το χρέος, που έτσι κι αλλιώς πάει μετά τις Γερμανικές εκλογές, από την επαναδιαπραγμάτευση των παράλογων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που στραγγαλίζουν την ελληνική αγορά;» επεσήμανε η Εύα Καϊλή για να καταλήξει:

«Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει, ότι σε συνθήκες δραματικής ύφεσης, τα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού είναι τα ελλείμματα της πραγματικής οικονομίας. Το δημοσιονομικό πλαίσιο που ζητάνε να κινηθεί η χώρα δεν είναι απλώς ασφυκτικό, είναι ανεφάρμοστο. Χρειαζόμαστε επειγόντως κυβέρνηση που να έχει τη διάθεση να αυξήσει την αξιοπιστία της μέσω της εφαρμογής πραγματικών μεταρρυθμίσεων, προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων και υλοποίησης του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να διαπραγματευτεί άμεσα μείωση των πλεονασμάτων και μία νέα αναπροσαρμογή του χρέους»

(Visited 1 times, 1 visits today)