Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν γίνεται να κάνεις μεταρρυθμίσεις και να κλείνεις τις Σκουριές»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι «δεν αρκεί η εφαρμογή του μνημονίου»

venizelos

Οπρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται ένα πολύ ευρύτερο, πιο γενναιόδωρο και πιο φιλόδοξο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση «να το αντιληφθούν, γιατί δεν αρκεί η εφαρμογή του μνημονίου που ο ίδιος προκάλεσε και υπέγραψε».

Προσερχόμενος σε εκδήλωση για το Ασφαλιστικό στο ΕΒΕΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν μπορείς να λες ότι φέρνω τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, για παράδειγμα, αλλά κλείνω τις Σκουριές» και έκανε λόγο για αντιφατικά μηνύματα.

Ερωτηθείς αν η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημορκατίας δημιουργεί πιέσεις προς τον χώρο του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, απάντησε: «Η σοσιαλδημοκρατία όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά στην Ευρώπη ήτανε και είναι πάντα μια σοσιαλδημοκρατία κυβερνώσα, μια σοσιαλδημοκρατία που παίζει ρόλο στις πραγματικές εξελίξεις και επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων».

«Η Ευρώπη είναι ήπειρος σοσιαλδημοκρατική και αυτό πρέπει να διατηρήσει ως κεκτημένο και εμείς πρέπει στην Ελλάδα να διαμορφώσουμε αυτό το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό λόγο που εκφράζει το ευρύτερο προοδευτικό κέντρο», συμπλήρωσε.

By