Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Έβγαλαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή Γεωργιάδης – Πολάκης – Λοβέρδος

Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις ακόμη και απειλές για φυλακή

polakis

Τα μαχαίρια έβγαλαν στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Η λεκτική αψιμαχία οξύνθηκε ακούσθηκαν απειλές μέχρι και για φυλακή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον Π. Πολάκη λέγοντας ότι «θα τα πουλήσετε όλα ως υπουργοί, για να κρατήσετε την καρεκλίτσα σας».

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Υφυπουργός Υγείας): Μην ξύνεστε!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς, κύριε Πολάκη, μην πολυμιλάτε.

Θα έρθει μια από αυτές τις μέρες που ένας εισαγγελέας θα ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τότε κάπως θα καταλάβει ότι με την παρέμβασή σας την παράνομη, την κακουργηματικού χαρακτήρα…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Γιατί εσείς διώξατε τους γιατρούς!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Μην διακόπτετε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …Σταμάτησε ο νεποτισμός και δεν έχουμε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή και τότε να δω τι θα ψηφίσουν αυτά τα ανθρωπάκια από δω.

Γιατί, κύριε Πολάκη, ξέρετε κι εσείς πολύ καλά, το ξέρετε τέλεια, κύριε Πολάκη…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): …(δεν ακούστηκε)

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …έχετε διαπράξει κακούργημα. Και θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό το κακούργημα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ολοκληρώστε, παρακαλώ, τη σκέψη σας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μπορεί να περνάνε τώρα, αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Να είστε σίγουρος…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): …(δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Μην διακόπτετε, σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να είστε σίγουρος, κύριε Πολάκη.

Μην πετάγεστε, κύριε Ξανθέ! Μην πετάγεστε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πήρε τους φακέλους στο γραφείο του!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ησυχία, σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα. Εσείς δεν το κάνατε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Ντροπή σου!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς δεν το κάνατε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ολοκληρώστε, κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ. Ολοκληρώστε τη σκέψη σας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Λοιπόν, για να κλείσω.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ: Εγώ, το «ανθρωπάκι» αυτό εδώ, θα καταγγείλει εσάς που κλείσατε τις μονάδες!

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ από κάτω! Σας παρακαλώ!

Ολοκληρώστε, κύριε Γεωργιάδη.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Μόνο που σας έμεινε το ψέμα! Ψεύτες είναι όλοι οι δικοί σας συνεργάτες!

Στη συνέχεια ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού ο Π. Πολάκης.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Ζήστε και θα ζήσετε για πολύ καιρό ακόμα τον μύθο της αριστερής παρένθεσης! Προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα της υπαρκτής Αντιπολίτευσης! Ξέρουμε ότι η απομάκρυνσή σας από αυτά εδώ τα κυβερνητικά έδρανα…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν είπα αυτό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Περαστικοί είμαστε όλοι από αυτά, το θέμα είναι τι αφήνει κανείς πίσω του ως έργο και εκεί θα μετρηθούμε και εκεί θα κριθούμε, κύριε Γεωργιάδη.

Διότι ο συγχωρεμένος ο παπα-Γιώργης ο Χιωτάκης που πέθανε πριν από δύο μήνες στα Σφακιά ξέρετε τι έλεγε; Άλλο αξία και άλλο αξίωμα! Εσείς πήρατε αξία από το αξίωμα. Εμείς δίνουμε αξία στο αξίωμα.

Ποιος έκανε κακούργημα; Αυτός που έδιωξε σε μια βδομάδα δυόμισι χιλιάδες ανθρώπους από την πρωτοβάθμια, για να σπρώξει κόσμο στην ιδιωτική πρωτοβάθμια περίθαλψη ή εμείς που από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα με τον Ανδρέα έχουμε βάλει χίλιους εκατόν είκοσι γιατρούς στο σύστημα, για να μπορέσουμε να σώσουμε την καταστροφή την οποία κάνατε;

Ποιος έκανε κακούργημα; Αυτός που το 2012 μέχρι το 2014 ως πολιτικός προϊστάμενος –και δεν ήσασταν μόνο εσείς- επέτρεψε στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σπαταλήσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ –«μαύρο» χρήμα!- διαφημιστικής δαπάνης με απευθείας αναθέσεις σε μια σειρά από ΜΜΕ της χώρας;

Ήσασταν και εσείς Υπουργός τότε -όχι μόνο εσείς και ο κ. Λοβέρδος ήταν και ο κ. Βορίδης ήταν- που δώσατε αυτό το χρήμα για να έχετε πειθήνια όργανα υπεράσπισης των μνημονίων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι λες, μωρέ;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Την αλήθεια! Την αλήθεια λέω, κύριε Λοβέρδο!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εμένα στο στόμα σου δεν θα με βάζεις!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Ποιος έκανε κακούργημα; Εσείς ή εμείς κάναμε το κακούργημα που για πρώτη φορά βάλαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, στα οποία ορκιζόσασταν, αλλά οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια που στέλνατε ως Βουλευτές και ως Υπουργοί; Με αυτά τα μπιλιετάκια γίνονταν οι διορισμοί και τους το χαλάσαμε! Και είμαστε περήφανοι που το χαλάσαμε. Και θα το χαλάσουμε. Και το αλλάξαμε. Και θα το αλλάξουμε.

Και θα το ψάξουμε το ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2012 μέχρι το 2014, γιατί υπάρχει και ένα δάνειο εκεί. Και τι έγινε το δάνειο; Χρησιμοποιήθηκε όντως για τη γρίπη ή μήπως με υπογραφή του κ. Βενιζέλου, του κ. Λοβέρδου, 36-37 εκατομμύρια άλλαξαν χαρακτήρα και δόθηκαν για άλλες ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ; Ποιες ήταν οι ανάγκες αυτές; Αυτές που εξηγούν σήμερα την ομοβροντία των ΜΜΕ της διαπλοκής εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας!

Δηλώνουμε, λοιπόν, καθαρά ότι το νομοσχέδιο για τις προμήθειες ετοιμάζεται. Το «μαύρο» σύστημα, το οποίο χτίσατε εσείς τριάντα χρόνια, ο Ανδρέας και εγώ, η Κυβέρνησή μας θα το αλλάξει, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει!

Ναι, βάζουμε διοικητικά συμβούλια! Πείτε μου έναν από αυτούς που έχουμε ορίσει τώρα που είναι κομματικός εγκάθετος ή δεν έχει τα προσόντα να διοικήσει ή είναι σαν αυτούς που διορίσατε εσείς, τους οποίους σας έδωσαν με αλφαβητική κατάσταση και τους διαλέξατε.

Μας κατηγορείτε ότι αργούμε! Ναι, η Δημοκρατία έχει κόστος. Διότι εμείς αυτό που είπαμε το εννοούμε και η Επιτροπή λειτουργεί και προτείνει δύο ονόματα και επιλέγουμε με τον Υπουργό, εμείς οι δύο. Πείτε για έναν από αυτούς που έχουμε τοποθετήσει μέχρι τώρα την παραμικρή κουβέντα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Ολοκληρώστε, κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Πείτε για ένα από τα νέα μέλη που βάλαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αν έχει ένα ψεγάδι!

Και είπαμε «πολύ καλά, βεβαίως και να έρθει και να το ελέγξουμε» και περιμένω να μαζευτούν και κάποια άλλα στοιχεία και θα έρθω να σας απαντήσω στην ερώτηση –αν δεν την αποσύρετε- και θα τα πούμε όλα από πάνω μέχρι κάτω με ονόματα και διευθύνσεις.

Γιατί τώρα, με την αλλαγή των διοικήσεων, ανοίγουν και τα στόματα. Άνθρωποι που ήταν καπακωμένοι χρόνια, τρομοκρατημένοι από αυτό το γκανγκστερικό σύστημα που είχατε στήσει, τώρα θα μιλήσουν. Θα απελευθερωθούν και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος, κύριε Γεωργιάδη. Γι’ αυτό, λοιπόν, να το θυμάστε αυτό. Άλλο αξία και άλλο αξίωμα.

Απαντώντας επί προσωπικού ο Αδ. Γεωργιάδης είπε: «για έναν άνθρωπο που δύο μέρες προ του δημοψηφίσματος έγραφε το περίφημο tweetότι «τα ναι είναι για τις κότες» και τρεις μέρες μετά είπατε ένα τόσο μεγάλο «ναι» για να γίνεται Υπουργός, να μας κάνετε και υποδείξεις περί τους αξιώματος και της αξίας πάει πολύ. Προφανώς, ο αείμνηστος στον οποίο αναφερθήκατε, που δεν είχα την τιμή να τον γνωρίζω, δεν αναφερόταν σε εσάς.

Δεύτερον, τι εννοείτε «τώρα που μπήκαν αξιοπρεπείς άνθρωποι στο ΚΕΕΛΠΝΟ στο Διοικητικό Συμβούλιο»; Συγγνώμη, το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο ποια κυβέρνηση το είχε διορίσει, ξέρετε; Εσείς! Δηλαδή, τι μας είπατε μόλις τώρα; Ότι το Διοικητικό Συμβούλιο που διόρισε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημερινός Υπουργός Εσωτερικών, ήταν απατεώνες οι οποίοι συνήργησαν εις το έγκλημα της συγκαλύψεως του ΚΕΕΛΠΝΟ; Αυτό μας είπατε; Να το ξέρουμε. Ο κ. Κουρουμπλής, δηλαδή, μας είπατε, διόρισε στο ΚΕΕΛΠΝΟ απατεώνες.

Αν αυτό που λέτε το λέτε στα αλήθεια λεβέντικα και όχι όπως συνήθως τα λέτε εσείς μάγκικα για να το πείτε και φεύγετε και κρύβεστε μετά, οφείλετε να ζητήσετε από τον κ. Κουρουμπλή εξηγήσεις. Γιατί εάν ο κ. Κουρουμπλής έβαλε εκεί πέρα ανθρώπους απατεώνες, προφανώς αυτό έχει να κάνει και με τη δική σας Κυβέρνηση. Ή μήπως όχι;

Τρίτον, δεν ξέρετε τι λέτε και καλό είναι να βγείτε έξω να σας τα εξηγήσει ο κ. Κατρούγκαλος ο οποίος μπορεί ως Υπουργός να τα έχει κάνει θάλασσα, αλλά ως δικηγόρος προφανώς είναι καλός. Ακούστε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Προκαλείτε και άλλο. Θα πω και άλλα ονόματα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να πείτε ό,τι θέλετε.

Πήρατε στο γραφείο σας τους φακέλους των ιατρών. Ο Υπουργός δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό. Ο Υπουργός μπορεί να ζητήσει από το ΣΕΥΠ και να διατάξει έλεγχο, αν θεωρεί ότι έχει γίνει κάποια παράβαση. Μπορεί να διατάξει επανάληψη του διαγωνισμού. Μπορεί να διατάξει ακύρωση του διαγωνισμού και νέο διαγωνισμό. Τι δεν μπορεί να κάνει ο Υπουργός; Και επικαλούμαι τον κ. Κατρούγκαλο που είναι μπροστά. Να πάρει τους φακέλους των ανθρώπων στο γραφείο του και να αρχίζει να τους βλέπει. Γιατί δεν μπορεί; Γιατί αυτό εμπίπτει στο νόμο περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Δεν είχατε, κοινώς, τη νομική εξουσιοδότηση να το κάνετε. Αυτό με απλά ελληνικά είναι φυλακή. Καταλάβατε;

Όποιος από αυτούς τους ιατρούς σας κάνει μήνυση –και φαντάζομαι θα σας κάνουν όλοι- ή αν αυτοί εδώ σας ψηφίσουν για να πάτε σε εξεταστική επιτροπή, θα πάτε φυλακή. Αν δεν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουμε εμείς όταν έρθουμε, μην ανησυχείτε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Θα αργήσετε πολύ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και θα το κάνουμε μην έχετε καμμία αμφιβολία. Σας το λέω για να ζήσετε την ελευθερία σας που προλαβαίνετε.

Ακούστε τώρα για να ξέρετε, γιατί έχετε κάνει κακούργημα εξόφθαλμο και το έχετε παραδεχτεί και δεν σας γλιτώνει κανένας, ούτε οι μαγκιές σας. Έχετε συνηθίσει, κύριε Υπουργέ, να λέτε με υπερηφάνεια ότι τηρείτε διπλά βιβλία, να μην παθαίνετε τίποτα ως δήμαρχος που λέτε με υπερηφάνεια ότι τηρείτε διπλά βιβλία, αλλά αυτή σας η μαγκιά θα περάσει σε λίγο. Ξέρετε γιατί; Γιατί ακόμα και στην Κρήτη, ακόμα και στα Χανιά που πήρατε τα μεγαλύτερα σας πανελλαδικά ποσοστά και στο δημοψήφισμα και στις εκλογές, μέχρι και εκεί σε λίγο ο κόσμος θα αρχίσει να πληρώνει αυτά που ψηφίσατε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Καλώς. Κύριε Γεωργιάδη, κλείστε σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κλείνω.

Τον νόμο μου για την πρωτοβάθμια, αν και Υπουργός, ούτε τον έχετε διαβάσει. Γιατί, εάν τον είχατε διαβάσει, θα ξέρατε ότι για όλους τους ιατρούς που έφυγαν από το σύστημα –τους δυόμισι χιλιάδες- μπορούσαν να κάνουν επί τόπου –δεν έκανα γιατί έφυγα από Υπουργός- δυόμισι χιλιάδες προσλήψεις. Και μέσα ο νόμος τι έλεγε; Χίλιοι εκατό επικουρικοί και χίλιοι πεντακόσιοι οικογενειακοί ιατροί. Αυτούς δεν τους έχετε προσλάβει ακόμα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Τι λέτε τώρα;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχετε προσλάβει οικογενειακούς ιατρούς και δεν το ήξερα; Αυτές οι προσλήψεις είναι από το δικό μου νόμο, νόμο που δεν ξέρετε γιατί είστε μάλλον και εντελώς αγράμματος, διότι είναι αδιανόητο να είσαι στη Βουλή και να μην ξέρετε το νόμο, αν και Υπουργός.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Καλώς, κύριε Γεωργιάδη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, κύριε Πολάκη, για να κλείσω, άνθρωποι πεθαίνουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σήμερα γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτια; Το κόστος της δημοκρατίας που αναφέρατε είναι ψάχνουν οι συγγενείς και φίλοι κρεβάτια για το δικό τους άνθρωπο και να μην βρίσκουν, γιατί ο διαγωνισμός ακυρώθηκε επειδή εσείς παρανομήσατε;

Το βράδυ κοιμάστε, κύριε Πολάκη, γι’ αυτούς που πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκουν κρεβάτι εξαιτίας σας;

Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Δεν ντρέπεσαι να μιλάς για θανάτους!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επτά χιλιάδες αυτοκτονίες! Να σταματήσεις. Πετάγεσαι; Δεν ντρέπεσαι;

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Σας παρακαλώ!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ:Παίζεις με τον θάνατο εδώ μέσα στη Βουλή. Άντε, ντροπή πια! Υπάρχει κι ένα όριο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κύριε Πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Κύριε Υπουργέ, μισό λεπτό, θα σας δώσω τον λόγο. Προηγείται όμως ο κ. Λοβέρδος. Ακούστηκε το όνομά του με έναν τρόπο που μάλλον θέλει να απαντήσει.

Κύριε Λοβέρδο, σας ακούμε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Δεν ήταν ώρα για αυτήν τη σύγκρουση. Θα έχουμε άλλες ευκαιρίες, ειδικά όταν θα έρθει ο φάκελος Πολάκη στη Βουλή από την εισαγγελία. Εκεί θα τα πούμε.

Σου συνιστώ να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα και όταν μ’ αναφέρεις. Εσύ!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Σε μένα μιλάς;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Βρε σεις, στη Βουλή είμαστε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έχω ζήσει τον τελευταίο χρόνο των πρώτων μου εφηβικών χρόνων στη δικτατορία. Τους ΕΚΟΦίτες σαν και σένα τους έζησα. Τώρα στη Δημοκρατία δεν φτουράς, όσο και να βρίσεις, όσο και να πεις.

Κύριε Πρόεδρε, προτείνω στον συνάδελφο που τώρα κάθεται σε υπουργικά έδρανα να σκεφτεί τι λέει, να σκεφτεί τι κάνει, να σκεφτεί σε ποιους απευθύνεται και να προσέχει πώς μιλάει. Έχουμε τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού αρκετές φορές. Είμαστε εδώ, έχουμε τιμήσει τον ελληνικό λαό που μας έστειλε, έχουμε ιδρώσει ως υπουργοί, έχουμε ματώσει, έχουμε υποστεί τους τραμπούκους και έχουμε το μέτωπό μας καθαρό. Μισές κουβέντες, άδειες κουβέντες, λεξούλες και φρασούλες σαν κι αυτές, τις επιστρέφουμε. Ή θα ζητήσεις συγνώμη ή σε ό,τι με αφορά…

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Εννοείται πως όχι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Μην απαντάτε τώρα, σας παρακαλώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σε ό,τι με αφορά, τους ΕΚΟΦίτες στη δικαιοσύνη!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο. Πολύ σύντομα και να μην ανοίξουμε νέο κύκλο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Τους χαρακτηρισμούς περί ΕΚΟΦιτών σάς τους επιστρέφω, κύριε Λοβέρδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Άντε ρε, φύγε από δω.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Και το χέρι σας να το κουνάτε εκεί που σας παίρνει. Όχι σε μένα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Έχουμε δημοκρατία και τη σεβόμαστε… (δεν ακούστηκε).

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Φυσικά και έχουμε δημοκρατία. Αυτό που σου λέω!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν μπορείς να με δείρεις!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Άλλον κατήγγειλε ο ΟΗΕ για την διαπόμπευση των οροθετικών και όχι εμένα. Γι’ αυτό, το χεράκι να το κουνάς αλλού. Και επειδή…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είσαι ψεύτης και συκοφάντης.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Και εσύ είσαι ψεύτης και συκοφάντης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Άντε, ρε. Τελευταία φορά που σου απευθύνομαι.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Επειδή είχατε τη συγκεκριμένη διαδρομή, γι’ αυτό σας έστειλε ο ελληνικός λαός στη θέση που είστε τώρα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είμαστε εδώ. Εσείς που θα είστε;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Και μια κουβέντα για το συγκεκριμένο: Εννοείται ότι ως Υπουργός έχω το δικαίωμα να ελέγξω από έναν μηχανισμό τον οποίον…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, κύριε Κατρούγκαλε…

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Εδώ, εδώ, σε μένα απευθύνεσαι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάρ’ τον δικηγόρο να σε γλιτώσει από τη φυλακή.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Άσε τον δικηγόρο. Σου χρειάζεται δικηγόρος;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Μην κάνουμε διάλογο, κύριε Υπουργέ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:… (δεν ακούστηκε).

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κατά τη γνώμη σου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Γεωργιάδη, μην διακόπτετε, σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Εννοείται ότι ως πολιτικός προϊστάμενος και για τη νομιμότητα…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να μας πει ο κ. Ξανθός. Τους είδατε, κύριε Ξανθέ; Σιγά μη μιλήσει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Εννοείται ότι είχα το δικαίωμα να δω αν εφάρμοσαν αυτό το οποίο τους είπα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αφού είχατε το δικαίωμα, να μας πει. Και να τους είδε, τώρα δε θα πει. Να πάει και αυτός μέσα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ!

Κύριε Πολάκη, κύριε Υπουργέ, ολοκληρώστε, παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Μοιράζεις φυλακές; Τι είσαι; Κάνας ταγματάρχης; Μοιράζεις φυλακές;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Δεν μοιράζω. Εσύ θα μπεις φυλακή! Εσύ! Εκεί σου αξίζει. Για τις μαγκιές που πουλάς!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Καθίστε, κύριε Γεωργιάδη. Κύριε Γεωργιάδη, παρεκτρέπεστε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Άκουσε Γεωργιάδη. Λοιπόν, άκουσε: Το επαναλαμβάνω και θα ακουστεί όσο κι αν δεν αρέσει: Εννοείται ότι ζήτησα να δω τον κατάλογο της μοριοδότησης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τον κατάλογο; Τους φακέλους.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Περίμενε. Δεν κρύβω τίποτα εγώ. Μην στενοχωριέσαι.

Ζήτησα τον κατάλογο της μοριοδότησης. Και φαινόταν πασιφανώς ότι δεν εφάρμοσαν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Και τι έκανες μετά;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Ζητήσαμε, λοιπόν, τους φακέλους, για να δούμε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Λάθος!Δεν έχεις δικαίωμα να ζητήσεις φακέλους.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Κατά τη γνώμη σου λάθος. Όχι, θα αφήσω…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Μπορούσες να διατάξεις ακύρωση του διαγωνισμού σου λέω. Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Ε, όχι θα αφήσω τον παρακρατικό μηχανισμό που είχατε στήσει για να διορίσει με τον ίδιο τρόπο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Κλείστε, σας παρακαλώ, κύριε Υπουργέ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: (Δεν ακούστηκε).

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Μισό λεπτό. Αυτό πρέπει να ακουστεί. Εννοείται πως δεν θα αφήναμε τον παρακρατικό μηχανισμό τον οποίον είχαν στήσει εκεί μέσα είκοσι χρόνια να διορίσει με τον τρόπο…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Τον Κουρουμπλή; Τον Κουρουμπλή;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Όχι. Το διοικητικό συμβούλιο…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Του Κουρουμπλή ήταν το συμβούλιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Άσε τον Κουρουμπλή.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο Κουρουμπλής ήταν εκεί! Εγώ το διόρισα;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Άσε τον Κουρουμπλή και σταμάτα. Να μην μιλήσουμε για τους προηγούμενους!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Εγώ τον έβαλα τον κ. Γιαννόπουλο; Εγώ τον έβαλα; Εσείς τον βάλατε!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Το ξέρω. Το ξέρω πολύ καλά. Εμείς τον βάλαμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ναι, αλλά πρέπει να…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Παρακρατικός μηχανισμός είναι ο κ. Γιαννόπουλος;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ.

Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώστε, σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):Παρακρατικός μηχανισμός είναι ένα πράγμα που υπάρχει εκεί μέσα από το 1994. Έχει εξυπηρετήσει και τον δικό σας μηχανισμό και τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε εκείνα τα χρόνια.

Όπως ξέρεις, εάν έχεις διαβάσει και καθόλου, υπάρχει και η αυτονόμηση των μηχανισμών. Και πρέπει κάποια διοικητικά συμβούλια να ανταποκρίνονται στο πολιτικό σχέδιο που έχει η πολιτική ηγεσία. Τους λες, λοιπόν, να εφαρμόσουν απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία παραπέμπει κάποιους ανθρώπους για κακουργήματα και δεν το εφαρμόζουν, για διάφορους λόγους. Μπορεί να φοβήθηκαν. Μπορεί να το εκτίμησαν διαφορετικά. Εμείς θα συγκρουστούμε με αυτό το πράγμα. Πάρτε το χαμπάρι. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, εμείς με αυτό θα συγκρουστούμε και θα το αλλάξουμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Καλώς, κύριε Υπουργέ. Κλείστε, σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Και εννοείται ότι δεν θα αφήναμε να διορίσουν με ογδόντα οκτώ λάθη στους διακόσιους δέκα πέντε υποψήφιους. Αυτό κάναμε. Και αυτό δεν λέτε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τα λάθη εσείς τα βρήκατε;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Ναι, εμείς τα βρήκαμε, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τα λέτε, δεν τα….(δεν ακούστηκε).

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Και όταν ξανακάθισαν και το είδαν, ο πίνακας ο οποίος προέκυψε ήταν κατά 100% αυτός τον οποίο –ναι!- διορθώσαμε εμείς. Και μην έχετε τέτοιες αυταπάτες. Ο διαγωνισμός δεν θα ακυρωθεί.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Σας παρακαλώ, ολοκληρώστε, κύριε Υπουργέ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Έχω δουλέψει δώδεκα χρόνια σε μονάδες εντατικής θεραπείας και έχω πραγματική ευαισθησία για τις μονάδες και όχι ψεύτικη και πελατειακή, που έχετε εσείς. Το ξέρω πολύ καλά το θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Θα δημιουργήσουμε 120 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, όχι εξήντα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πότε;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Πολύ σύντομα, κύριε Γεωργιάδη. Σε περίπου 20 με 25 μέρες θα ανοίξουν. Εδώ θα είμαστε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σε είκοσι πέντε μέρες! Απαντήσατε. Το δέχομαι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, ευχαριστούμε πολύ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Θα ξαναβρεθούμε όμως…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα παραιτηθείτε εάν δεν είναι σεείκοσι πέντε ημέρες τα κρεβάτια;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εγώ θα παραιτηθώ; Αν τους έχουμε διορίσει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Γεωργιάδη, τι κάνουμε τώρα;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αν δεν είναι σε 25 μέρες τα κρεβάτια, θα παραιτηθείς από Υπουργός;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εσύ θα παραιτηθείς από Βουλευτής;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Τώρα, κύριε Υπουργέ…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, τώρα εγώ κάνω έλεγχο. Θα παραιτηθείς αν δεν γίνει; Τώρα σου κάνω έλεγχο! Εσύ αναλαμβάνεις!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Μπράβο. Εμείς και θα τα ανοίξουμε…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σε 25 μέρες εδώ για τις ΜΕΘ!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εσείς θα παραιτηθείτε από Βουλευτής;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ θα είμαι εδώ σε είκοσι πέντε ημέρες και θα κάνω ερώτηση για τις ΜΕΘ. Μην αποφύγεις όμως τις ερωτήσεις. Μην κρύβεσαι!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εσύ πού θα κρυφτείς!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By