Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Έξαλλη η γκέι κοινότητα της Gaga με σόου του BBC: «Κόψατε στίχους που μιλούν για εμάς»

Ο «ύμνος» των LBGT –  λεσβιών, γκέι, bisexual, και τρανς – που βγαίνει από τα χείλη της Lady Gaga,  «Born This Way» έπεσε θύμα λογοκρισίας από εκπομπή του BBC; 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Independent» οι φανατικοί φαν της απόλυτης εκκεντρικής ποπ σταρ αισθάνονται προδομένοι, καθώς υποστηρίζουν ότι εσκεμμένως έχουν κοπεί συγκεκριμένοι στίχοι από το τραγούδι για ειδικούς λόγους. «No matter gay, straight, or bi / Lesbian, transgendered life / I’m on the right track baby / I was born to survive», λέει το επίμαχο κομμάτι της τραγουδίστριας. «Αυτοί οι στίχοι έχουν εξαφανιστεί», καταγγέλλει η LBGT κοινότητα.

Στο τάλεντ σόου «Comic Relief» υποστηρίζεται ότι κόπηκαν αυτοί οι στίχοι, με το κανάλι να απαντά: «Είναι προφανές ότι τα τραγούδια αναδιαμορφώνονται για να ορίζεται σωστά ο τηλεοπτικός χρόνος. Ένα σόου έχει συγκεκριμένους χρόνους. Δεν ήταν στοχευμένη η επιλογή των στίχων που ακούστηκαν, αλλά τυχαία. Επίσης, έχει σημασία και o ρυθμός. Μπορεί να επιλέξουμε, ακόμη και ένα ίδιο ρεφρέν, προκειμένου να ταιριάξει και στον καλλιτέχνη και στον ήχο».

By