Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Εξαλλος ο Μακρόν: Αποτυχία σήμερα, πολύ κακή εικόνα για την Ευρώπη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άσκησε σήμερα έντονη κριτική για την αποτυχία να καταλήξει η σύνοδος της ΕΕ σε μια απόφαση για το ποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα στο μπλοκ, αν και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία όταν επαναληφθούν αύριο οι συνομιλίες.

«Σήμερα τελειώσαμε με αποτυχία, είναι μια πολύ κακή εικόνα και για το Συμβούλιο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους. «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η αποτυχία οφείλεται κάποιες φορές σε ορισμένες προσωπικές φιλοδοξίες», πρόσθεσε.

Ύστερα από μια βραδιά άκαρπων διαβουλεύσεων, ο Μακρόν μίλησε με ενόχληση για τις «μεγάλης διάρκειας συναντήσεις που δεν οδηγούν σε τίποτα» και για τις «ώρες που περνούν με ατέρμονες συζητήσεις» σε «ένα κλαμπ των 28 που συνεδριάζει χωρίς ποτέ να αποφασίζει».

Εκπρόσωπος της γαλλικής Προεδρίας δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μακρόν θα επιστρέψει στο Παρίσι σήμερα το απόγευμα και ότι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες αύριο για τις συνομιλίες που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 12.00 ώρα Ελλάδας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By