Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Έξαλλος ο Ντράγκι: «Εμείς εκβιάζουμε την Ελλάδα; Έχουμε δώσει 104 δισ. ευρώ»

«Αυτό είναι το 65% του ελληνικού ΑΕΠ και η έκθεση της ΕΚΤ είναι η υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Τον Δεκέμβριο ήταν 50 δισ. ευρώ. Τι είδους εκβιασμός είναι αυτός;»

draghi

Την οργή του επικεφαλής της ΕΚΤ δημιούρησαν σχόλια ευρωβουλευτών που έκαναν λόγο για εκβιασμό της Ελλάδας από την κεντρική τράπεζα.

Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου από την Πορτογαλία, η οποία εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε την ΕΚΤ ότι εκβιάζει την Ελλάδα ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ σημείωσε χαρακτηριστικά «Φοβάμαι ότι θα διαφωνήσω σε όλα με αυτά που λέτε» για να προσθέσει εκνευρισμένος «Εμείς εκβιάζουμε την Ελλάδα; Έχουμε έκθεση 104 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το 65% του ελληνικού ΑΕΠ και η έκθεση της ΕΚΤ είναι η υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Τον Δεκέμβριο ήταν 50 δισ. ευρώ. Τι είδους εκβιασμός είναι αυτός;»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έστειλε αυστηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ έχει κανόνες και δεν φτιάχνει ξεχωριστούς για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε πεπεισμένος πως με καλή θέληση θα υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια αποκατάστασης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «Πρέπει να καθοριστεί ποια μέτρα θα προχωρήσουν, ποια θα αντικατασταθούν και πώς».

«Τέτοιες συζητήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή και είμαι πεπεισμένος ότι με καλή θέληση θα υπάρξει πρόοδος σε αυτή τη διαδικασία», προσέθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Ντράγκι είχε καλέσει την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εκκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί απέναντι τους εταίρους της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By