Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Έξαλλος ο Σόιμπλε επιτίθεται στον Βαρουφάκη

Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θεωρήθηκε από το Βερολίνο ως μονομερής ενέργεια

varoufakis-soibleA

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς δεν είχε εγκριθεί από τους δανειστές πριν κατατεθεί στην Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές του Eurogroup τις οποίες επικαλείται ο δημοσιογράφος του Dow Jones Newswires και της The Wall Street Journal, Στέλιος Μπούρας, «η Γερμανία είναι έξαλλη με την Ελλάδα επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς προηγούμενο νεύμα από τους δανειστές».

Το επεισόδιο στο Eurogroup, επιβεβαιώνουν και από το μέγαρο Μαξίμου με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να παραδέχονται: «Υπήρξε επίθεση από Σόιμπλε και άλλους «ομοϊδεάτες» υπουργούς Οικονομικών, που ρωτούσαν για ποιο λόγο έφερε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο, κάτι το οποίο το εκλαμβάνουν ως <μονομερή ενέργεια>».

Η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ήταν η εξής:

«Ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να το καταθέσει, η χώρα έχει πληγεί από τις πολιτικές της ΕΕ τόσα χρόνια».

Στην συζήτηση παρενέβει και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για τα νομοσχέδια που κατατίθενται», με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να του απαντά πως «θα ενημερώνουμε για νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το κάνουμε όπως το έκανε η ΝΔ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By