Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Εξαντλούνται τα 20ευρα στα ΑΤΜ- Πληροφορίες για μείωση του ορίου αναλήψεων

Σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο τα ΑΤΜ να βγάζουν 50ευρα

our atm

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης τη μείωση του ορίου αναλήψεων κάτω από τα 60 ευρώ την ημέρα. «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το όριο ημερήσιων συναλλαγών από τα ΑΤΜ θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο τα ΑΤΜ να βγάζουν 50 ευρώ, καθώς έχουν αρχίσει και εξαντλούνται τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Σε σύσκεψη που είχε με τους τραπεζίτες και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εξετάστηκε να δοθεί κάτι παραπάνω σαν όριο αναλήψεων στους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα και αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης στα καταστήματα που θα ανοίξουν μόνον για αυτούς.

Nωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή οι συνταξιούχοι θα μπορούν να σηκώσουν 60 ευρώ μεν, αλλά σωρευτικά για κάθε μέρα από την επιβολή των μέτρων, δηλαδή 240 ευρώ ανά συνταξιούχο, υπήρξε o φόβος ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ήδη εξαιρετικά συμπιεσμένη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος

Το συμβούλιο αναζητά λύση στο πρόβλημα και σύμφωνα με πηγές, στο τραπέζι έπεσε και το σενάριο για μείωση στο πλαφόν, ακόμα και στα 20 ευρώ την ημέρα, όση ήταν η εισήγηση του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By