Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Εξάρθρωση σπείρας που πωλούσε «προστασία»

Εισέπραττε από 200 έως 700 ευρώ μηνιαίως

astynomia-dias-mixanes-660_5

Στην εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε ιδιοκτήτες μαγαζιών για «προστασία» και εισέπραττε από 200 έως 700 ευρώ μηνιαίως έφτασε η Αστυνομία.

Στην οργάνωση εμπλέκονται συνολικά 13 άτομα, εκ των οποίων 4 Έλληνες και 9 αλλοδαποί, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε κακουργηματικό βαθμό. Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία επτά 7 μέλη της οργάνωσης, πέντε Αλβανοί και δύο Έλληνες. Ανάμεσά τους είναι και δύο ηγετικά στελέχη της.

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ένας 40χρονος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές εκτίοντας ποινή κάθειρξης 17 ετών, ενώ έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για «συμβόλαια θανάτου», «προστασίες» και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ο ένας για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ο άλλος για ναρκωτικά, ενώ ως περιφερειακά μέλη κατηγορούνται άλλοι δύο Έλληνες.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε και υπόθεση εκβίασης και διάπραξης σωματικών βλαβών, στην οποία εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης, σε βάρος ιδιώτη, για δήθεν οικονομικές οφειλές του προς τρίτο πρόσωπο και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 12.250 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By