Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Εξεταστική Επιτροπή για τα Capital Controls ζητάει η Νέα Δημοκρατία

Υποχρέωση του κυρίου Τσίπρα να σεβαστεί το αίτημα αυτό σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

koumoutsakos1«Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει στην πρότασή μας, όπως και εμείς συναινέσαμε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Είναι ανάγκη να μάθει ο λαός τι πραγματικά συνέβη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός αρνηθεί να συναινέσει, θα αποδείξει ότι φοβάται την αλήθεια, θα ομολογήσει συνενοχή και συμμετοχή καθώς επίσης και ότι επιδιώκει συγκάλυψη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «λασπολογία χωρίς όριο» επισημαίνοντας «τα άθλια υπονοούμενα» κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, ενώ ερωτηθείς για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της απεμπλοκής της ανάδειξης Προέδρου από τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε:

 «Μετά την ήττα του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε λασπολογία και θεσμικό λαϊκισμό.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αναπτύξει τους άξονες της Συνταγματικής Αναθεώρησης που χρειάζεται η χώρα:

– Χρειάζεται ριζική ευρείας κλίμακας Συνταγματική Αναθεώρηση και όχι αποσπασματική.

– Να αφορά στη λειτουργία του Πολιτεύματος, στην αναβάθμιση της Βουλής, στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην Παιδεία, στην Οικονομία, στις διατάξεις περί ευθύνης Υπουργών.

Όλα αυτά είναι ανάγκη να ρυθμιστούν. Έτσι διαμορφώνονται οι όροι μιας Νέας Μεταπολίτευσης. Όχι με “μπαλώματα” σκοπιμοτήτων που “καίνε” τη δυνατότητα ευρείας Αναθεώρησης» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By