Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Έξι ΔΕΚΟ μπαίνουν στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2,8 δισ.

deco

Έξι ΔΕΚΟ περνούν στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας («Υπερταμείο») σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, στον έλεγχο της εταιρείας περνούν η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, η ΕΥΔΑΠ, οι κτιριακές υποδομές ΑΕ, η ΕΛΒΟ, η Αττικό Μετρό και το 34% των μετοχών της ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων για τη μετάβαση στη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και ασφαλιστικές διατάξεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αύξηση της εισφοράς υγείας για όλους τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες, για τους οποίους ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε εκπτώσεις.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα, ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίου υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου για να εγκριθεί καταρχήν η δόση στο Euroworking Group δύο ημέρες μετά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By