Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έξι νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου στην Σλοβακία

«Το ελικόπτερο εντοπίστηκε να πετά στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας την Τετάρτη. Μόλις διαλύθηκε η ομίχλη, εντοπίσαμε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου Mi-2 κοντά στην πόλη Μιχαλόβτσε»

argentini-sugkrousi-elikopteron

Ένα επιβατικό ουκρανικό ελικόπτερο συνετρίβη στην ανατολική Σλοβακία – κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία – με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό, δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την Τετάρτη το βράδυ ένα ελικόπτερο αγνώστου ταυτότητας εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας, με τις ουκρανικές αρχές να μην επιβεβαιώνουν την πτήση οποιουδήποτε αεροσκάφους που πέρασε τα σύνορα , ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters Ιβάν Νέτικ.

«Το ελικόπτερο εντοπίστηκε να πετά στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας την Τετάρτη. Μόλις διαλύθηκε η ομίχλη, εντοπίσαμε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου Mi-2 κοντά στην πόλη Μιχαλόβτσε», δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός. Σύμφωνα με τον Κάλινακ το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και η συντριβή του μάλλον προκλήθηκε από την προσπάθεια του πιλότου να ξεφύγει από το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Σλοβακίας.

«Έξι πτώματα έχουν μέχρι στιγμής περισυλλεγεί«, σημείωσε ο υπουργός.

«Το ελικόπτερο τύπου Mi-2 με ουκρανικά διακριτικά πραγματοποιούσε πτήση σε χαμηλό υψόμετρο υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει να εντοπιστεί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν που να υποδεικνύουν διακίνηση λαθραίων τσιγάρων ή ανθρώπων και οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να ταυτοποιήσουν την εθνικότητα ή το φύλο των θυμάτων. Ο υπουργός δήλωσε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας, λαθρέμποροι ήταν πιθανώς ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Πρόκειται για την τρίτη συντριβή ελικοπτέρου στο έδαφος της Σλοβακίας, από τα μέσα Ιουλίου.

By