Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε δολοφονία επιχειρηματία στη Χαλκιδική

Εξάρθρωση μιας πολυμελούς σπείρας διαρρηκτών

sillipsi

Την εξάρθρωση μιας πολυμελούς σπείρας διαρρηκτών που εμπλέκεται στην δολοφονία ενός 58χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας που διαπράχθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ανακοίνωσε η Ασφάλεια Πολύγυρου Χαλκιδικής.

Η σπείρα αποτελείτο από πέντε άτομα, γεωργιανής υπηκοότητας και ηλικίας 35 – 44 ετών.

Ακόμη, αναζητούνται ένας 24χρονος, που εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό, κι ένας ακόμη άγνωστος συνεργός.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μία γυναίκα, η οποία εργαζόταν εποχιακά στην ταβέρνα του θύματος. Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, είχε πληροφορηθεί ότι το θύμα κρατούσε μεγάλο μέρος των εισπράξεών του σε χρηματοκιβώτιο εντός του διαμερίσματός του, το οποίο βρίσκεται πάνω από την ταβέρνα και ενημέρωσε τα άλλα μέλη της σπείρας.

Η δολοφονία έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 και όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, ταξίαρχος Αριστοτέλης Μανωλάς, ο 58χρονος βρέθηκε νεκρός, φιμωμένος και δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του, ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα από χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα.

Οι δράστες εκτιμάται ότι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επιχειρηματία ώστε να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. Τελικώς, οι κακοποιοί, αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, άρπαξαν 500 ευρώ και διέφυγαν, χωρίς να καταφέρουν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε η αστυνομία η σπείρα ήταν καλά οργανωμένη και δραστηριοποιείτο σε διαρρήξεις σπιτιών και εξοχικών. Όπως ανέφερε ο ταξίαρχος, στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και διαφόρων άλλων εξειδικευμένων εργαλείων κατασκευής κλειδιών.

Ενδεικτικά, όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν μήτρες κλειδιών, μηχανισμοί κατασκευής κλειδιών, τμήματα κλειδαριών ασφάλειας, αυτοσχέδια διαρρηκτικά κλειδιά, σιδηροπρίονα, πένσες, παχύμετρα, σιδηρολοστοί, κόφτες, κατσαβίδια, φακοί κ.ά.

Εξάλλου, σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, το οποίο χρησιμοποιούσε 44χρονος, εκ των συλληφθέντων, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, παράνομο παρασκευαστήριο οινοπνευματωδών ποτών, υπόθεση για την οποία διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

By