Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ληστείας σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση

Για ποιο λόγο οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στο γνωστό κομμωτή

kallitsis

Η αιματηρή απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Δράστες, είναι τρία άτομα, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέγγισαν τον γνωστό κομμωτή και τον πυροβόλησαν για να του αρπάξουν την τσάντα με τα μετρητά.

Ο κομμωτής και η σύζυγός του μετέβησαν ήδη στη ΓΑΔΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισαν στο πρόσωπο των προσαχθέντων τους δράστες της αιματηρής επίθεσης. Ο ένας Έλληνας είναι παλιός γνώριμος των αρχών, βρισκόταν στη φυλακή, πήρε άδεια – συμμετείχε στο αιματηρό χτύπημα – και επέστρεψε στις φυλακές, ενώ από χθες ήταν πάλι σε άδεια, ο άλλος είναι αστυνομικός που πέρασε από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ τα τελευταία δυο χρόνια και ο αλλοδαπός ιρακινής καταγωγής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν 42χρονο κομμωτή και τη σύζυγό του, τη στιγμή που στάθμευε το αυτοκίνητό του στον υπόγειο πάρκινγκ της οικίας του στην περιοχή του Λυκαβηττού. Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του 42χρονου, της πάλης που ακολούθησε και κατά την αποχώρησή τους, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του θύματός του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος και στα δύο πόδια. Οι δράστες είχαν πληροφορίες ότι το θύμα τους μετέφερε 200.000 ευρώ γι αυτό και πυροβόλησαν τον Καλλίτση.

Τελικά υπήρχαν 4.000 ευρώ στην κατοχή του, τα οποία όμως δεν βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή. Οι πληροφορίες λένε πως πιθανότατα ο αστυνομικός με τον Έλληνα κακοποιό πλησίασαν τον κομμωτή, ενώ τσίλιες φύλαγε ο ιρακινός, όμως δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως καθώς ο ένας από τους συλληφθέντες τα ρίχνει στον άλλο υποστηρίζοντας πως δεν πυροβόλησαν απλώς φύλαγαν τσίλιες.

By