Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Εξιχνιάστηκε η σπείρα των ATM που διέπραττε ληστείες στην Αιτωλοακαρνανία

Στην πλήρη εξιχνίαση της δράσης της συμμορίας των ιδιαίτερα επικίνδυνων και βίαιων κακοποιών που είχαν γίνει επί οκτώ μήνες εφιάλτης με ληστείες και σωρεία κλοπών, κυρίως σε ΑΤΜ και πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας με λεία που ξεπερνά τα 240.000 ευρώ, οδηγήθηκε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Μεσολογγίου και Αγρινίου που ολοκληρώθηκε με μια ευρείας κλίμακα επιχείρηση στο Αιτωλικό και τον Ασπρόπυργο.

Στην επιχείρηση που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με την συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, του τμήματος Αιτωλικού, της Ασφάλειας Αττικής και του τμήματος Ασπροπύργου, συνελήφθησαν οκτώ άνδρες ηλικίας 16 ως και 40 χρόνων και ταυτοποιήθηκαν άλλοι δυο ηλικίας 19 και 22 χρόνων που αναζητούνται.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι οι δράστες είχαν διαπράξει από τις 5 Απριλίου ως την περασμένη Δευτέρα τρεις ληστείες σε πολίτες, δυο από τους οποίους απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι, ενώ είχαν τραυματίσει έναν οδηγό φορτηγού με λοστό.

Επίσης, διέπραξαν 15 κλοπές και συγκεκριμένα επτά τετελεσμένες και μια απόπειρα σε ένα ΑΤΜ και ένα κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., τρεις κλοπές σε αυτόματους πωλητές πρατηρίων υγρών καυσίμων, τέσσερις επιπλέον κλοπές από τις οποίες δυο σε καταστήματα, μια σε περίπτερο και μια σε σπίτι, σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Κεφαλόβρυσο, Περιθώρι, Αστακό και Αγρίνιο. Συνολικά, οι δράστες χρησιμοποίησαν 17 κλεμμένα οχήματα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, εναλλάσσονταν σε ρόλους επιτηρητή, τσιλιαδόρου, φυσικού αυτουργού, μεταφορέα και προπομπού κλεμμένων οχημάτων, πάντα φορώντας κουκούλες full face, τζάκετ και γάντια και επικοινωνώντας μέσω μηνυμάτων με κινητά «φαντάσματα».

Σε έρευνες στα σπίτια στο Αιτωλικό και στον καταυλισμό στον Ασπρόπυργο, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι αυτοκίνητα, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα μαχαίρι, εννέα κινητά, τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, έναν φορητό υπολογιστή και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατά περίπτωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By