Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Εξηγήσεις Μαξίμου για την καθυστέρηση ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους υπουργούς

Αποδίδει ευθύνες στο «ασφυκτικό» πλαίσιο που κληροδότησε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

tsipras maximou

Εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην ανάθεση αρμοδιοτήτων σε υπουργούς δίνει το Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αναιτιολόγητη ενώ αποδίδει ευθύνες στο «ασφυκτικό» πλαίσιο που κληροδότησε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν ότι η νέα κυβέρνηση, έχει καταφέρει να κάνει τα πρώτα βήματα διοικητικής μεταρρύθμισης και έχει ήδη αναθέσει αρμοδιότητες.

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διευκρίνιζαν ότι:

  • Σε ό,τι αφορά τους Υπουργούς δεν απαιτείται ανάθεση αρμοδιοτήτων καθώς οι Υπουργοί έχουν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου στο οποίο προΐστανται άμεσα με τον διορισμό τους.
  • Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υπουργών Επικρατείας έχουν ήδη εκδοθεί οι αρμοδιότητες και των τριών ήτοι των Παππά, Φλαμπουράρη και Νικολούδη
  • Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υφυπουργών στον Πρωθυπουργό έχουν ήδη εκδοθεί οι αρμοδιότητες και των δύο ήτοι των Σακελλαρίδη και Κουίκ
  • Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των αναπληρωτών Υπουργών είχαν μέχρι την Παρασκευή 27/2 εκδοθεί οι αρμοδιότητες 12 εκ των 16 ήτοι των Κουράκη, Ξυδάκη, Κουντουρά, Πανούση, Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου, Χουντή, Δρίτσα, Βαλαβάνη, Μάρδα, Φωτίου και Αντωνοπούλου.
  • Σήμερα πρόκειται να εκδοθούν οι αρμοδιότητες των Αποστόλου και Τσιρώνη.
  • Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υφυπουργών επισπεύδοντες τις συναφείς αποφάσεις είναι οι οικείοι Υπουργοί.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν με έμφαση καταλήγοντας:

«Η νέα κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διαχειρίζεται την ασφυκτική κατάσταση που είχε δημιουργήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε σχέση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να διαπραγματεύεται για πρώτη φορά με στόχο την έξοδο από την κρίση έχοντας απέναντι της σύσσωμο το Μνημονιακό καθεστώς καταφέρνει ταυτόχρονα να κάνει τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση μιας μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η χώρα».

By