Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Έξω από την Τρίπολη σταμάτησε το Adrian Darya 1 τη Δευτέρα

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο απελευθερώθηκε από τις αρχές του Γιβραλτάρ στα μέσα Αυγούστου, ύστερα από μηνιαία κράτηση για την υποψία παράδοσης πετρελαίου στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ, φέρεται να βρίσκεται τώρα έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο MarineTraffic.com, το ιρανικό τάνκερ, το οποίο περιπλανήθηκε στη Μεσόγειο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, έχει σταματήσει 45 ναυτικά μίλια δυτικά της Τρίπολης, στο βόρειο Λίβανο.

Επιπλέον, ο ιστόποπος σημειώνει πως το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης του σκάφους δεν δείχνει τον προορισμό του, με το πλήρωμά του να έχει καταχωρίσει προηγουμένως ως προορισμούς, λιμάνια στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο MarineTraffic ανέφερε προηγουμένως ότι το δεξαμενόπλοιο κατευθυνόταν προς την τουρκική πόλη Σκεντεράν, ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβουσόγλου υποστήριξε ότι το πλοίο ήταν στο δρόμο για το Λίβανο.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι, με τη σειρά τους, έχουν αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Άλλος ιστότοπος παρακολούθησης της πορείας των πλοίων, ο TankerTrackers.com, υποστήριξε ότι το Adrian Darya 1 βρισκόταν έξω από την ακτή της Συρίας την Κυριακή, προσθέτοντας ότι «θα βρίσκεται στα ύδατα της Συρίας για εκφόρτωση σε άλλο πλοίο, προκειμένου να επιστρέψει στο Ιράν μέσω της Διώρυγας του Σουέζ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By