Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Εξώδικο μεταλλωρύχων στην Ελληνικός Χρυσός

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας ρωτάνε για τον έλεγχο νομιμότητας των ανακληθέντων αδειών

oryxeio_tourkia600

Αναλυτικά η αγωγή τους

Το εξώδικο εξασφαλίζει ότι όσα αναφέρονται σε αυτό ανήκουν, αδιαμφισβήτητα, στον αποστολέα του, όπως και ότι ο παραλήπτης του εγγράφου έλαβε γνώση. Αποτελεί, δηλαδή,  τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσει κάποιος τις πομφόλυγες και τα φληναφήματα που προέρχονται από όσους κάνουν πολιτική.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας που απέστειλαν εξώδικο προς την Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας από την εταιρεία στην οποία εργάζονται να τους καταστήσει σαφές εάν ο φάκελος των αδειών που ανακάλεσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης περιέχει «σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων».  «Σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων» είναι η έκφραση που διατύπωσε-σε πρόσφατη συνάντηση με τους μεταλλωρύχους- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητας των αδειών που έχουν ανακληθεί.

Ωστόσο, η Ελληνικός Χρυσός διαβεβαιώνει-όπως εξάλλου είχε ανακοινώσει το ΥΠΑΠΕΝ στις 13 Μαρτίου- ότι ο έλεγχος νομιμότητας των πρωτοκόλλων υλοτόμησης δεν φανέρωσε κάποια παρατυπία.

Συνεπώς, όπως υποθέτουν οι εργαζόμενοι, είτε η εταιρεία είτε το υπουργείο Περιβάλλοντος παραποιεί την αλήθεια.

Ειρήσθω εν παρόδω, το τελευταίο δεν έχει δώσει ακόμη πειστική απάντηση γιατί «τρενάρει» την επένδυση που συνοδεύεται από τρεις θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ δεν γίνεται αντιληπτό πώς εννοεί στην πράξη ο κ. Τσιρώνης όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους το Φεβρουάριο, ότι το έργο εξόρυξης δεν θα σταματήσει. Βέβαια, εξίσου ακατανόητα παραμένουν τα όσα καταλόγισε-που δεν αφορούν τον πυρήνα της υπόθεσης- πρόσφατα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Eldorado Gold, ότι δηλαδή οι επιδιώξεις της δεν είναι παρά κερδοσκοπικές και ότι θα πετάξει στο δρόμο πολύ μεγάλο μέρος όσων δουλεύουν σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, το εξώδικο, όπως και η προσφυγή στο ΣτΕ των εργαζομένων, αναμένεται ότι θα φωτίσουν» αρκετά το τοπίο τις προσεχείς ημέρες.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)