Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Εξοπλιστικά: Αποφυλακίστηκε με όρους ο Γιάννης Σμπώκος

Με την επιβολή δυο περιοριστικών όρων -απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του- αποφυλακίστηκε την περασμένη Πεμπτη ο Γιάννης Σμπώκος.

Η αποφυλάκιση του πρώην γενικού γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αποφασίστηκε οκτώ περίπου χρόνια μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Έκτοτε και στο πλασιο δικαστικών ερευνών το όνομα του Γιάννη Σμπώκου ενεπλάκη και σε άλλες δικογραφίες που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σμπώκος είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση των Tor M1, όπως επίσης και σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ από την σουηδική Ericsson. Το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε ήταν και πάλι αυτό του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, το δικαστήριο ωστόσο με την απόφαση που εξέδωσε του χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας είχε προχωρήσει πάντως σε συγχώνευση των ποινών που του είχαν επιβληθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By