Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εύκολη τυλιχτή πίτσα με τορτίγιες, έτοιμη σε 20′ στη φριτέζα αέρος

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πολλές φορές στερείται χρόνου. Αν όμως διαθέτεις λίγες τορτίγιες, τις οποίες θα γεμίσεις με όποια υλικά της πίτσας σού αρέσουν, σε 20΄ έχεις μια πεντανόστιμη εκδοχή της ψημένη στη φριτέζα αέρος που μας λύνει άλλη μια φορά τα χέρια.

Υλικά

Μερίδες: 4

6 μεγάλες τορτίγιες
300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
6 μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
12 φέτες πεπερόνι
Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας
150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη ή πελτέ ή κέτσαπ
2 σκελίδες, σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Για το ψήσιμο
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
θυμάρι, αποξηραμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Απλώνουμε την κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας και νοερά τη χωρίζουμε σε 4 τέταρτα. Απλώνουμε μια ποσότητα σάλτσας στην κάτω αριστερή γωνία. Συνεχίζουμε στην πάνω αριστερή γωνία βάζοντας μια ποσότητα τυριού και πιπεριά.

Βήμα 2
Στη δεξιά επάνω γωνία βάζουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμη τυρί, ενώ στην κάτω δεξιά γωνία βάζουμε μια ακόμη μικρή ποσότητα σάλτσας και τις φέτες πεπερόνι.

Βήμα 3
Διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση και μετά ξανά στη μέση ώστε να πάρουμε ένα τρίγωνο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγιες και τα υλικά.

Βήμα 4
Αλείφουμε τις τορτίγιες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Ψήνουμε πίτσες μας στο air fryer στους 165°C για 10΄ και τις σερβίρουμε ζεστές.

By