Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Εύβοια: Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον ιό

Μετά από δειγματοληψία που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Πευκί της Εύβοιας, επτά τουρίστες από τη Σερβία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Πρόκειται για ασυμπτωματικά κρούσματα της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, οι άνθρωποι που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό τέθηκαν αρχικά σε περιορισμό. Οι εν λόγω τουρίστες υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού στις 9 Ιουλίου.

Έχει πραγματοποιηθεί η ιχνηλάτηση τυχόν επαφών τους, ενώ ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία.

«Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7 θετικά στον ιό άτομα και 37 αρνητικά», αναφέρει ο κ. Σπανός.

«Τα άτομα αυτά, στο σύνολό τους, (όπως και τα προ ημερών 80 από την ομάδα επισκεπτών της Σερβίας που εξετάσθηκαν στις 8 Ιουλίου), τέθηκαν αρχικώς σε περιορισμό στα καταλύματά τους, ιχνηλατήθηκαν οι τυχόν επαφές τους και κατόπιν οργανώθηκε και ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διακριτά για τα θετικά και αρνητικά δείγματα. ΕΟΔΥ, Περιφέρεια και Δήμος απομονώσαμε, ιχνηλατήσαμε και ήδη επαναπατρίζουμε τους Σέρβους επισκέπτες της Β. Εύβοιας», συνεχίζει.

«Με νηφαλιότητα, συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, χωρίς να διαταράσσουμε την τοπική μας Οικονομία. Η Βόρεια Εύβοια, όπως και το σύνολο της Περιφέρειάς μας είναι ένας πανέμορφος, αλλά και ασφαλής προορισμός!», καταλήγει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 15 Ιουλίου, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σερβία.

Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7…

Gepostet von Φάνης Σπανός am Samstag, 11. Juli 2020

(Visited 1 times, 1 visits today)
By