Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Φ. Γεννηματά από το Κιλκίς: Αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία και στη Βουλή

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Κιλκίς και επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ζήτησε αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία και στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν. Οι πολίτες συνθλίβονται. Ένα χρόνο μετά, Τσίπρας και Καμμένος μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα στον βάλτο της στασιμότητας, είπε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε τον κύκλο της, όμως λύση δεν είναι η δεξιά πολιτική του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

«Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο, αλλά λύση για την Ελλάδα δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε για παράδειγμα την στάση τους στα εργασιακά. Ούτε φωνή…ούτε ακρόαση.

Χωρίς οι ίδιοι να εκφράζουν διαφωνία ή να αναλάβουν κάποια δέσμευση για το μέλλον. Και φυσικά τίποτε δεν έχουν να πουν για την καταστροφική περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009. Η συντηρητική στροφή, η δεξιά παλινόρθωση είναι επιστροφή σε σκληρές, αντιλαϊκές, πελατειακές και ταυτόχρονα αντιπαραγωγικές, υφεσιακές πολιτικές» σημείωσε.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία και στη Βουλή, αλλαγή της κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής, εθνική συνεννόηση με μια νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Ας κατανοήσουν όλοι, ότι δεν είμαστε ένα κόμμα «μπαλαντέρ», δεν στοχεύουμε σε ένα συμπληρωματικό ρόλο, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ρόλος που θα ήταν άλλωστε «μιας χρήσης».

Μιλάμε για εθνική συνεννόηση, για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, γιατί όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Όχι να υπονομεύουν την προσπάθεια «απ” έξω».

Με τον κόσμο της Αριστεράς, έχουμε πολλά στοιχεία που μας ενώνουν. Βαθιά, ιδεολογικά, ιστορικά.

Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, μας χωρίζει η τυχοδιωκτική στάση της ηγετικής του ομάδας και ο τρόπος που πολιτεύθηκε στα χρόνια της κρίσης».

Επίσης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος, που όταν κυβερνούν παράγουν χρέη: «90-93, 2004-2009, 2015-2016».

«Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By