Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Φ. Γεννηματά για εκλογή Τραμπ: Τα προοδευτικά κόμματα, να πείσουν ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ανατροπές

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ένα ακόμα ισχυρό σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: «Με δεδομένο το σεβασμό στην ετυμηγορία του Αμερικανικού λαού, η νίκη του κ. Τραμπ είναι ένα ακόμα ισχυρό σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: » το να δηλώνουμε διαρκώς έκπληκτοι και σοκαρισμένοι με την επικράτηση δήθεν αντισυστημικών, αλλά στην πραγματικότητα βαθειά συντηρητικών, αναχρονιστικών και λαϊκιστικών επιλογών είναι φανερό ότι δεν αρκεί».

Παράλληλα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε: «Χρειάζεται άμεσα τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων».
«Να πείσουν ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ανατροπές και συγκρούσεις που θα αφυπνίσουν την Πολιτική και θα την ξανακάνουν κυρίαρχη έναντι ενός πανίσχυρου και ανεξέλεγκτου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά, κατέληξε: «Μόνο έτσι οι πολίτες που βιώνουν τις ανισότητες και την περιθωριοποίηση, θα πάψουν να είναι ευάλωτοι σε κάθε μορφής λαϊκισμό που πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ότι οξύνει αντί να λύνει τα προβλήματα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By