Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Φ.Γεννηματά: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε;»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στην Μεγαλόπολη

gennimata2

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απηύθυνε από τη Μεγαλόπολη κάλεσμα στην κυβέρνηση «να παραδεχτεί ότι απέτυχε» και να παραιτηθεί. Η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με το δήμαρχο της περιοχής Διονύση Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε τη στήριξή της στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Γιάννη Μανιάτη, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Μεγαλόπολη και στο δημαρχείο συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή, ενώ αμέσως μετά πήγε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και ενημερώθηκε για την νέα 5η μονάδα παραγωγής ρεύματος συνδυασμένου κύκλου που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο και λειτουργεί δοκιμαστικά από το Δεκέμβριο του 2014.

Η κ. Γεννηματά σε δηλώσεις της εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι, «ο κ. Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια, σήμερα σκίζει τα μικρομεσαία εισοδήματα με τη φορολογία. Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και σήμερα έχει στο στόχαστρο την ιδιοκτησία. Θα κούρευε τα δάνεια και σήμερα απειλείται η πρώτη κατοικία. Θα στήριζε τη νέα γενιά και σήμερα της φορτώνει όλα τα βάρη του ασφαλιστικού για να κλείσει τη μαύρη τρύπα που αυτός δημιούργησε».

Προσέθεσε ότι η δικαιοσύνη δοκιμάζεται, όπως και η ελευθερία της έκφρασης και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική.

«Με δεδομένες τις ακραίες θέσεις που όλα αυτά τα χρόνια εκφράζει το ΔΝΤ, οι άγονες συγκρούσεις που η κυβέρνηση προκαλεί, βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία και απομακρύνουν την ελπίδα για τη μείωση του δημοσίου χρέους. Τι άλλο πρέπει επιτέλους να συμβεί στη χώρα για να αποδεχτεί η κυβέρνηση ότι απέτυχε και να παραιτηθεί;», διερωτήθηκε.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, ζήτησε από την κ. Γεννηματά να συμβάλει στην επίλυση τριών βασικών προβλημάτων που αφορούν την περιοχή:

-στην εφαρμογή δικτύου διανομής φυσικού αερίου για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις,
-στην επέκταση κι ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη και
-στη στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό και λοιπό προσωπικό του κέντρου υγείας Μεγαλόπολης, που φέρει το όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά.

By