Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Facebook: Έτοιμη να πληρώσει περισσότερους φόρους

Το γεγονός ότι οι παγκόσμιες φορολογικές μεταρρυθμίσεις σημαίνουν ότι ίσως πρέπει να πληρώσει περισσότερους φόρους σε διαφορετικές χώρες αποδέχεται ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζουκενμπεργκ.

Την πίεση για περισσότερους φόρους ενόψει παγκόσμιων φορολογικών μεταρρυθμίσεων φαίνεται ότι αποδέχθηκε ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζουκενμπεργκ, αντιδρώντας καταφατικά σε περίπτωση υψηλώτερων φόρων για την εταιρεία.

Η διαμάχη μεταξύ κυβερνήσεων και εταιρειών σχετικά με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα με τον «ψηφιακό φόρο», έχουν κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Zuckerberg αναμένεται να πει σε ομιλία του στο Μόναχο: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δυσφορία για το πώς φορολογούνται οι τεχνολογικές εταιρείες στην Ευρώπη. Θέλουμε κι εμείς φορολογική μεταρρύθμιση και είμαι χαρούμενος που ο ΟΟΣΑ το κοιτάζει».

«Θέλουμε η διαδικασία του ΟΟΣΑ να επιτύχει, έτσι ώστε να έχουμε ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα. Και αποδεχόμαστε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να πληρώνουμε περισσότερους φόρους σε διαφορετικά μέρη, υπό το νέο πλαίσιο», θα σημειώσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By