Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Facebook: Έτσι βγάζει χρήματα από τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Ένας τεράστιος όγκος περίπου 4.000 σελίδων με περιεχόμενο πραγματικά εκρηκτικό, καθώς μέσα από εμπιστευτικά έγγραφα πέφτει φως στις εσωτερικές λειτουργίες του Facebook, δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Τετάρτη.

Ο Ντάνκαν Κάμπελ, γνωστό στέλεχος της ερευνητικής δημοσιογραφίας, κυκλοφόρησε μια τεράστια συλλογή εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφορών κι άλλων ευαίσθητων εγγράφων που κυκλοφόρησαν εσωτερικά στην Facebook.

Τα ντοκουμέντα αυτά περιγράφουν με λεπτομέρειες την προσέγγιση της εταιρείας στην ιδιωτική ζωή των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τη συνεργασία της με προγραμματιστές εφαρμογών που της επέτρεψαν να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της.

Τα ντοκουμέντα αυτά συντάχθηκαν αρχικά ως μέρος μιας δίκης που ξεκίνησε η startup Six4Three εναντίον της Facebook, για τον περιορισμό που αποφάσισε η τελευταία στην εφαρμογή της startup «bikini-photo» (αναζήτηση στο facebook φωτογραφιών με μπικίνι). Τα σχετικά έγγραφα έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα, ωστόσο διέρρευσαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By