Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Facebook: Καλείται να τερματίσει να προβάλλει αναρτήσεις μίσους

Οργανώσεις υποστήριξης πολιτικών δικαιωμάτων κάλεσαν μεγάλες εταιρίες να σταματήσουν τις διαφημίσεις τους στο Facebook ώστε να τερματιστεί η προώθηση της ρητορικής μίσους στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του.

Το Facebook εγκαλείται από το χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι δεν πράττει αρκετά για να σταματήσει τις αναρτήσεις μίσους στις πλατφόρμες του.

Στις ομάδες αυτές πολιτικού ακτιβισμού που απευθύνθηκαν στο Facebook συμπεριλαμβάνονται οι οργανώσεις “The National Association for the Advancement of Colored People” (NAACP) και “Anti – Defamation League” (ADL).

Οι συγκεκριμένες οργανώσεις προχώρησαν ήδη στην έναρξη μίας εκστρατείας για τον τερματισμό του μίσους με στόχο το κέρδος, με μία διαφήμιση που καταχωρήθηκε σε εφημερίδα (https://www.adl.org/news/press-releases/adl-naacp-sleeping-giants-common-sense-free-press-and-color-of-change-call-for the “#StopHateforProfit).

“Η εκστρατεία είναι μία αντίδραση στη μακρόχρονη ιστορία του Facebook, αναφορικά με την παρουσίαση ρατσιστικών, βίαιων και ψευδών αναρτήσεων που είναι ανεξέλεγκτες στην πλατφόρμα του” όπως υποστηρίζουν οι οργανώσεις, παροτρύνοντας τις εταιρίες “να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στο Facebook.”

(Visited 1 times, 1 visits today)
By