Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Φάιμαν: Η Γερμανία να θέσει ανώτατα όρια για το άσυλο προσφύγων

«Πρέπει να υπάρξει σαφήνεια από το Βερολίνο, διότι διαφορετικά, οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να κατευθύνονται προς τη Γερμανία»

faiman

Να θέσει ανώτατα όρια στην υποδοχή των προσφύγων ζήτησε από τη Γερμανία ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κουρίρ».

«Πρέπει να υπάρξει σαφήνεια από το Βερολίνο, διότι διαφορετικά, οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να κατευθύνονται προς τη Γερμανία» τόνισε ο Φάιμαν, καλώντας την Άνγκελα Μέρκελ να παραδειγματιστεί από την απόφαση της Αυστρίας να δεχθεί μόνο 37.500 πρόσφυγες το 2016.

Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Γερμανία θα μπορούσε να αποδεχθεί περίπου 400.000 πρόσφυγες, πρόσθεσε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής, ο Φάιμαν αναμένει μία «καλύτερη συνεργασία» με την Τουρκία, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι διακινητές και να προχωρήσει η επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νόμιμη είσοδος των προσφύγων στη βάση ποσοστώσεων, θα πρέπει να αντικαταστήσει τη χαοτική και ασυντόνιστη ελεύθερη διέλευση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By