Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Φάρατζ: Οι Βρετανοί μουσουλμάνοι βρίσκονται σε εσωτερική διαμάχη

Τι αναφέρει σε δηλώσεις του ο αρχηγός του κόμματος UKIP της Βρετανίας

farage

Ο αρχηγός του κόμματος UKIP της Βρετανίας, Νάιτζελ Φάρατζ, τρεις μέρες μετά την επίθεση στο Παρίσι, προσπάθησε να συνδέσει την τρομοκρατία με την πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ.

Μιλώντας στην πόλη Basingstoke είπε ότι αυτή την στιγμή «η ΕΕ απειλή σοβαρά την ασφάλειά μας, επιτρέποντας την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων».

Συνεχίζοντας είπε ότι «Σύμφωνα με έρευνες είναι ξεκάθαρο ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι, αντιμετωπίζουν μία διαμάχη εντός τους, για το αν θα ακολουθήσουν τους κανόνες της χώρας, τον τρόπο ζωής της και τους κανόνες της ή θα υπακοπύσουν στα ακραία στοιχεία και σε όσα λέει η οργανωμένη θρησκεία τους».

Ο Φάρατζ είπε επίσης στο κοινό που τον παρακολουθούσε ότι οι Βρετανοί πρέπει να ενισχύσουν την προώθηση των κανόωνων και των δομών της αγγλικής κοινωνίας, όπως η ισότητα, η ανοχή και της υποταγής στους νόμους, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτισμού μας».

Yποστήριξε επίσης ότι η Βρετανία πρέπει να εισάγει ένα σύστημα πλήρους διαφάνειας για την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων πίστης των μουσουλμάνων, εντοπίζοντας τα χρήματα από τη Σαουδική Αραβία που δαπανώνται για την βρετανική τζαμιά και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

By