Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Φαρμακονήσι: Την Πέμπτη η αναγνώριση των θυμάτων

Συνολικά 34 άτομα έχασαν την ζωή τους, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά

metanastes11

Στην αναγνώριση των 34 προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους στο Φαρμακονήσι την Κυριακή, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά, θα προχωρήσουν συγγενείς τους το πρωί της Πέμπτης, στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι συγγενείς των προσφύγων κατέφθασαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόδο με πλοίο από τη Λέρο και με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέλαβε τα έξοδα για την μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των προσφύγων.

Στο λιμάνι της Ρόδου βρέθηκαν για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμωνας Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός κ.κ. Βασιλάκη και Βορεινάκη, εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕγια τους πρόσφυγες μαζί με δύο διερμηνείς Αραβόφωνους και ψυχολόγους.

Επίσης στη Ρόδο κατέφθασαν χθες Τρίτη από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο συγγενείς προσφύγων για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Συνολικά στη Ρόδο από την Λέρο μετέβησαν 47 άτομα οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης θα συμμετάσχουν στην διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, με την βοήθεια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Στο μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προσήχθησαν προκειμένου να τους απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος οι πέντε Σύροι και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται ως οι διακινητές – χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους που βυθίστηκε την Κυριακή.

Και οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By