Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

FAZ: Πέντε βόμβες σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν στο Ανόβερο οι Ισλαμιστές

Ο επικεφαλής της πενταμελούς ομάδας των τρομοκρατών όχι μόνο θα βρισκόταν στο γήπεδο αλλά θα ήταν και επιφορτισμένος με το να κινηματογραφίσει το μακελειό στο στάδιο του Ανόβερο

germania5

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung με πέντε βόμβες θα χτυπούσαν το Ανόβερο και θα σκόρπιζαν τον θάνατο στη Γερμανία οι πέντε τρομοκράτες που σχεδίαζαν την επίθεση στη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν με τρεις βόμβες στο γήπεδο που θα έδινε το παρών και η Γερμανίδα Καγκελάριος για το φιλικό Γερμανίας-Ολλανδίας ενώ τις άλλες δύο θα τις τοποθετούσαν τη μια στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και την άλλη σε στάση λεωφορείου.

Η FAZ, μάλιστα, επαναλαμβάνει την πληροφορία της Bild ότι ο επικεφαλής της πενταμελούς ομάδας των τρομοκρατών όχι μόνο θα βρισκόταν στο γήπεδο αλλά θα ήταν και επιφορτισμένος με το να κινηματογραφίσει το μακελειό στο στάδιο του Ανόβερο.

Αυτό που ανησυχεί τις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι το γεγονός ότι η ομάδα αυτή έχει εξαφανιστεί προκαλώντας ανησυχία ότι μπορεί να ξαναχτυπήσει. «Η απειλή εξακολουθεί να είναι μεγάλη» αναφέρει πηγή στην εφημερίδα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι από τους πέντε τρομοκράτες είναι κάτοικοι Γερμανίας και κάποιοι φέρεται να έχουν έρθει από τη Συρία. Σύμφωνα με τη FAZ τις πληροφορίες στις γερμανικές αρχές προκειμένου να αποφύγουν το χτύπημα έδωσαν οι γαλλικές αρχές.

By