Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

FBI: Γνωρίζουμε τον εκτελεστή του Τζέιμς Φόλεϊ

Εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει χτύπημα εντός των ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο

foley_2

Την ταυτότητα του εκτελεστή του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ ανακοίνωσαν ότι γνωρίζουν οι ΗΠΑ.

Αυτό υποστήριξε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, κατά την διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, αρνούμενος ωστόσο να κατονομάσει τον συγκεκριμένο άνδρα. Πρόσθεσε ότι το FBI, προσπαθεί να ταυτοποιήσει άλλους δύο άνδρες που εμφανίζονται στα βίντεο του ISIS και μοιάζουν να έχουν αμερικανική και καναδική προφορά.

«Έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε αυτό τώρα», είπε και πρόσθεσε ότι το FBI εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει χτύπημα εντός των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν θεωρεί ότι οι Τζιχαντιστές έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο.

«Η τρομοκρατική ομάδα Khorasan, παρακλάδι της Αλ-Κάιντα, που μαζί με το ISIS, έχουν πληγεί από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, είναι στην κορυφή της λίστας μας για τους επόμενους μήνες. Δεν έχουμε 100% γνώση για τις δραστηριότητές τους.Πιστεύουμε ότι ετοιμάζουν κάποια επίθεση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε αν αυτή θα γίνει αύριο, σε τρεις εβδομάδες ή σε τρεις μήνες», είπε ο Κόμεϊ.

Ο διευθυντής του FBI, δήλωσε ακόμη ότι εκτιμά ότι η τρομοκρατική ομάδα συνεχίζει να δρα, καθώς δεν έχει νεότερες πληροφορίες από το Πεντάγωνο, σχετικά με το αποτέλεσμα των αεροπορικών επιθέσεων των ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By