Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Fed: Πιθανή σταθεροποίηση της αμερικανικής οικονομίας μέχρι το 2016

Η πρώτη ομιλία της Τζάνετ Γέλεν στο Economic Club of New York ως επικεφαλής της Fed

yellen600_211113

Η πρόβλεψη της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, όπως και πολλών οικονομολόγων, για επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης και σταθερών τιμών ως τα τέλη του 2016 «είναι εφικτή», δήλωσε η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν

Κατά την διάρκεια ομιλίας της στο Economic Club of New York, η διοικητής της κεντρικής τράπεζας έσπευσε πάντως να συμπληρώσει ότι η εν λόγω πρόβλεψη «απέχει δύο χρόνια ακόμη» και δείχνει ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Στην παρέμβασή της, η Γέλεν ανέφερε ότι ο στόχος για την ανεργία έχει οριστεί στο 6,7% ενώ για τον πληθωρισμό στο 2%. Για να υπάρξει η πρώτη αύξηση των μηδενικών επιτοκίων, τα στοιχεία για την ανεργία και τον πληθωρισμό θα πρέπει να συγκλίνουν με τους στόχους της Fed.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι σε κάποιο βαθμό, το χαμηλό ποσοστό του πληθωρισμού φαίνεται να οφείλεται σε παράγοντες που είναι προσωρινοί, συμπεριλαμβανομένων και των χαμηλότερων τιμών ενέργειας. Άλλωστε, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ο πληθωρισμός είναι πιθανό να κινηθεί σταδιακά προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By