Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

FED: «Πέρασαν» τα stress tests οι αμερικανικές τράπεζες

Σημειώνεται ότι κατά την περσινή άσκηση των stress test στις ΗΠΑ, μία τράπεζα δεν είχε «περάσει».

fed usa

Και οι 31 αμερικανικές τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση των stress test πήραν το πράσινο φως από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Στη διαδικασία συμμετείχαν οι τράπεζες με στοιχεία ενεργητικού που ξεπερνούν τα 50 δισ. δολ. και σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αμερικανικός τραπεζικός κλάδος μπορεί να «αντέξει» την αναμενόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Σημαίνει ότι ο τραπεζικός μας κλάδος είναι αρκετά υγιής τώρα βάσει του πόσα κεφάλαια διαθέτουν οι τράπεζες» δήλωσε η Anna Krayn, της Moody’s Analytics και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσε μάλιστα να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχουν πλεονάζοντα κεφάλαια στο σύστημα».

Σημειώνεται ότι κατά την περσινή άσκηση των stress test στις ΗΠΑ, μία τράπεζα δεν είχε «περάσει».

Παρόλα αυτά, η Fed κατέληξε ότι με βάση το πιο δυσμενές σενάριο – που περιλαμβάνει απότομη ύφεση και κατάρρευση της αγοράς ομολόγων – οι αμερικανικές τράπεζες θα κατέγραφαν συνολικές ζημίες 490 δισ. δολ. σε μία περίοδο 27 μηνών. Σημειώνεται πως το δυσμενές σενάριo περιλαμβάνει ποσοστό ανεργίας στο 10%, μείωση των τιμών των κατοικιών κατά 25% και βουτιά 60% στο χρηματιστήριο με «σημαντική αύξηση της αστάθειας στις αγορές». Με βάση αυτό το σενάριο λοιπόν, ο μέσος λόγος κεφαλαιακής επάρκειας για τις 31 αμερικανικές τράπεζες θα μειωθεί από 11,9% το τρίτο τρίμηνο του 2014 στο 8,2%

(Visited 1 times, 1 visits today)
By