Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Φερέιρα: «Καρδιά της ομάδας του ΠΑΟΚ ο κόσμος»

Αναλυτικά ο Πορτογάλος προπονητής ΠΑΟΚ μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη, ανέφερε τα εξής:

Για τις στατικές φάσεις: «Θα δοκιμάσουμε τη ζώνη. Έχουμε δουλέψει πολύ στο αμυντικό κομμάτι, συνεχίζουμε να έχουμε όμως πρόβλημα. Για αυτό θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

Στο man to man δίνεις ουσιαστικά την ευθύνη στον κάθε παίκτη, για έναν αντίπαλο. Εγώ από την πρώτη στιγμή, προσπάθησα να κρατήσω τα θετικά στοιχεία που είχα δει στην ομάδα κι αυτό ήταν ένα κομμάτι.

Ωστόσο πλέον, βλέποντας ότι συνεχίζει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα και ότι δεχόμαστε με τον ίδιο τρόπο γκολ, θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

Αυτό θα είναι η ζώνη. Έχουμε μπροστά μας 2 εβδομάδες για να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι».

Για τη δική του φιλοσοφία: «Η δική μου πεποίθηση είναι αρκετά ξεκάθαρη. Όσο εγώ έχω την μπάλα και δεν την έχει ο αντίπαλος, δεν μπορεί να επιτεθεί.

Πράγματι, παρότι είχε ο αντίπαλος την μπάλα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι εμείς αμυνθήκαμε πάρα πολύ κοντά στην εστία μας. Έχουμε δει σε παιχνίδια, να μπαίνει γκολ εκεί που φαίνεται ότι έχεις υπό έλεγχο το παιχνίδι.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω στους παίκτες μου κυρίως για το δεύτερο ημίχρονο, είναι τι θέλουν να κάνουν; Θέλουν το πρώτο ημίχρονο, που είχαμε την κατοχή, είχαμε τον έλεγχο, είχαμε την μπάλα και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και σκοράραμε; Και να συνεχίσουν όταν δεν έχουμε την μπάλα να πιέζουν για να έχουν ξανά την μπάλα στην κατοχή τους;

Ή να έχουμε την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου; Όπου πράγματι ήμασταν καλά οργανωμένοι, στημένοι στο γήπεδο… Δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά, αλλά μπορεί να δεχτείς ένα σουτ και να φύγεις από εδώ με σκυμμένο το κεφάλι.

Η είσοδος του Μαουρίσιο αυτό τον σκοπό είχε. Να κρατήσουμε την μπάλα περισσότερο και να ελέγξουμε το ρυθμό με αυτή.

Εγώ, συνεχίζω κι επιμένω, ότι θέλω να έχω την μπάλα στα πόδια μου. Δεν θέλω να έχει την παραμικρή ευκαιρία ο αντίπαλος για ένα γκολ που θα έρθει από τον… Θεό. Κι έχει γίνει αυτό, το είδαμε. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να αμυνθούμε πιο κοντά στην εστία, το κάναμε σωστά.

Αλλά εγώ, θα προτιμούσα να μην αμυνόμαστε τόσο κοντά στην εστία. Νομίζω ότι βλέποντας την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και σήμερα, καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αλλά για μεγαλύτερο διάστημα Οι παίκτες μου είναι ικανοποιημένοι, βλέποντας ότι σκοράρουν, δημιουργούν ευκαιρίες, κυριαρχούν.

Μου αρέσει και θέλω να το βλέπω για μεγαλύτερο διάστημα. Δεν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα δίνουμε χώρο στον αντίπαλο.

Εγώ θέλω την ομάδα πιο ψηλά, να έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και να κάνει αυτό που έκανε σήμερα και στην ΑΕΚ. Να πηγαίνουμε μετά το πρώτο γκολ για το δεύτερο και μετά για το τρίτο. Αυτή τη νοοτροπία θέλω».

Για τον Μαουρίσιο: «Όσον αφορά στον Μαουρίσιο, θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Δεν έχει ακόμη αγωνιστικό ρυθμό. Παίζει αυτά τα 20-30 λεπτά, για να βρει αυτόν τον ρυθμό. Είναι πάντως στο 100%».

Για τον Αστέρα: «Αρπάζω την ευκαιρία για να πω, ότι πραγματικά η αντίπαλη ομάδα δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Προσπαθεί να παράξει ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα που εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή για τους προπονητές».

Ο 40χρονος προπονητής κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια υποκλίθηκε μπροστά στους περίπου 1.000 ΠΑΟΚτσήδες, πανηγύρισε «α λα Κλοπ» και αποθεώθηκε από την «ασπρόμαυρη» κερκίδα, όταν ρωτήθηκε περί αυτού είπε:

«Είμαι και εγώ μέρος της ομάδας και πάντα χάνουμε και κερδίζουμε όλοι μαζί. Η καρδιά αυτής της ομάδας ήταν, είναι και θα είναι οι οπαδοί της. Το έχω ξαναπεί αυτό.

Και είναι πάντα για αυτούς αυτά που κάνουμε. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να είναι κάθε μέρα περήφανοι για αυτή την ομάδα που επέλεξαν να ακολουθήσουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By