Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Φέργκιουσον: Δύο αφροαμερικανοί σε θέσεις δημοτικών συμβούλων

Το Φέργκιουσον έχει περίπου 21.000 κατοίκους, αλλά από την ίδρυσή του το 1894 είχε εκλέξει μόλις δύο μαύρους δημοτικούς συμβούλους

fergkiouson

Δύο αφροαμερικανοί εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, το οποίο για πολλούς μήνες συγκλονιζόταν από βίαιες διαμαρτυρίες, μετά τη δολοφονία άοπλου 18χρονου αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Η διοίκηση της πόλης, όπως και η αστυνομία, κυριαρχείται από λευκούς, παρά το γεγονός ότι τα 2/3 των κατοίκων είναι αφροαμερικανοί. Το Φέργκιουσον έχει περίπου 21.000 κατοίκους, αλλά από την ίδρυσή του το 1894 είχε εκλέξει μόλις δύο μαύρους δημοτικούς συμβούλους.

Οκτώ υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αφροαμερικανοί, διεκδίκησαν τρεις έδρες στις εκλογές που θεωρήθηκαν ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων, οι οποίες ήρθαν στο προσκήνιο μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, η συμμετοχή στις εκλογές διπλασιάστηκε σε περίπου 30%, παρά τη σφοδρή καταιγίδα που σάρωνε στην πόλη.

Οι δύο νέοι μαύροι δημοτικοί σύμβουλοι είναι η καθηγήτρια Έλα Τζόουνς και ο δικαστής Γουέσλεϊ Μπελ. Ο λευκός πρώην δήμαρχος του Φέργκιουσον κέρδισε επίσης μία έδρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By