Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Φίλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει, η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη

Σε πρόταση δυσπιστίας καλεί ο βουλευτής Α” Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης , τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει πρόβλημα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο ALPHA, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο για κυβέρνηση ανοχής.

«Το κυβερνητικό έργο θα ολοκληρωθεί. Δεν θα χαθεί ηευκαιρία που άνοιξε τον Αύγουστο να καλυτερέψει η ζωή χιλιάδων πολιτών».

Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και θαπάει ως τον Σεπτέμβρη σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό. επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα στην περιοχή. Ο λαός θέλει να προχωρήσουμε στο έργο μας και στοτέλος της τετραετίας να αποδώσουμε απολογισμό», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι είναι δρομολογημένα να περάσουν από την Βουλή νομοσχέδια προς όφελος των πολιτών.

«Κάθε κίνηση που επιβεβαιώνει την πολιτική σταθερότητα της χώρας μας είναι ευπρόσδεκτη», απάντησε ο Νίκος Φίλης στο ενδεχόμενο να ζητήσει ηκυβέρνηση πρόταση εμπιστοσύνης, πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή.Ειδικότερα για το σκάνδαλο Novartis κάλεσε όλους «να αφήσουν τους δικαστικούς να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να δημιουργούμε πιέσεις».

«Το σκάνδαλοείναι διεθνές και δεν θα μπορούσε να ενεργοποιηθείστην Ελλάδα αν δεν υπήρχε ανώτατη υπηρεσιακή κάλυψη, ή πολιτική» είπε ο κ. Φίλης ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν αρκούν οι μάρτυρες για να καταδικάσεις έναν πολιτικό, χρειάζονται αποδείξεις και συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία του χρήματος.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Αν για παράδειγμα θα συνεχίσει να πηγαίνει προς τον Κυρ. Μητσοτάκη ήθα ακολουθήσει το δρόμο των Ευρωπαίωνσοσιαλιστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By