Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Φίλης: Το κράτος δεν είναι φιλικό στην κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε κοματική εκδήλωση.

syriza_4

 

«Έχουμε πάρει την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία» δήλωσε ο Νίκος Φίλης εξηγώντας ότι είναι ιδιαίτερα προβληματικό ότι «το νευραλγικό κράτος δεν είναι φιλικό προς την κυβέρνηση».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου με θέμα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, τόνισε ότι το γεγονόςαυτό σε συνδυασμό με τα προβλήματα χρηματοδότησης έχουν ως αποτέλεσμα να αλλάζει αργά, η καθημερινότητα για τους πολίτες είπε αναφέροντας το παράδειγμα της αδυναμίας άμεσης αλλαγής των διοικήσεων στα Ν/σ ή τις τράπεζες καθώς έχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν οι κλάδοι της παιδείας και της υγείας ενώ απαιτείται η ενεργός δράση και συμμετοχή του κόσμου μπροστά στις μάχες που καλείται να δώσει η κυβέρνηση με τα μεγάλα συμφέροντα, τη διαπλοκή, τους λαθρέμπορους, τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε με έμφαση ότι αναμένεται πιο σκληρή η μάχη με τα συμφέροντα, παρά με την κ. Μέρκελ. Παράδειγμα οι αθλιότητες κατά του Κατρούγκαλου.
Εξήγησε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι συμβιβασμός που είχε ως στόχο, την ύπαρξη μιας νέας συμφωνίας, τον Ιούνιο που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους. Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη ρήξη με τους δανειστές και παρά την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που επιδιώκει τόνισε ότι ούτε οι άλλες χώρες «μας θέλουν, εκτός ευρώ» γιατί θα απολέσει μέρος της ισχύς της. Η πολιτική συμφωνία είναι προς όφελος όλων των πλευρών.

Όταν η διαπραγμάτευση φεύγει από το πολιτικό επίπεδο και πηγαίνει στα τεχνικά κλιμάκια ή τον Σόιμπλε υπάρχουν πισωγυρίσματα γιατί αναιρούν την ύπαρξη της συμφωνίας. Το πλαίσιο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης περιγράφεται από 4 βασικά σημεία α) καμία μείωση συντάξεων, β) εργασιακά, γ) ΦΠΑ καμία αύξηση για τη λαϊκή κατανάλωση, δ) όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καμία εκχώρηση της κυριότητας της χώρας.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By