Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Φήμες ότι συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ

Οι αρχικές αναφορές του Al Jazeera για σύλληψη του Πεκέρ, συνέπεσαν χρονικά με την επίσκεψη Ερντογάν στο Κατάρ – Αναθεώρησε λίγη ώρα αργότερα το δίκτυο, καθώς δεν επιβεβαιώσε τις πληροφορίες για σύλληψη

Την πληροφορία της σύλληψης του Τούρκου αρχιμαφιόζου και πολέμιου του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, μετέδωσε το Al Jazeera. Λίγο αργότερα, όμως, ανασκεύασε την είδηση και πλέον κάνει αναφορά σε «πιθανή έκδοση του Πεκέρ».

Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση του Πεκέρ, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν απηύθυνε σειρά κατηγοριών εναντίον αξιωματούχων τόσο της τουρκικής κυβέρνησης, όσο και της κυβέρνησης στα Κατεχόμενα. Στο στόχαστρό του βρέθηκε, κυρίως, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Πέκερ δεν έχει χρησιμοποιεί τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης στον οποίο «ανέβαζε» μέσω βίντεο τους ισχυρισμούς του από τις 24 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύλληψη του Πεκέρ συμπίπτει χρονικά με την σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ. Μάλιστα, πριν από την αναχώρησή του για το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις χώρες του Κόλπου «χωρίς διακρίσεις».

Επιπλέον, το δημοσίευμα του Al Jazeera «θύμισε» και την προ ημερών επίσκεψη του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στην Άγκυρα, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ερντογάν και υπέγραψε «συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By