Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Final Four Κυπέλλου: Η ΕΟΚ θέλει να το μεταθέσει για τον Μάιο, ερωτηματικό οι ημερομηνίες του Ολυμπιακού

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλει να δώσει στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας χαρακτήρα γιορτής, κάτι που είναι ανέφικτο τον Φεβρουάριο. Προσπάθεια να μετατεθεί σε ημερομηνία συμβατή σε όλες τις ομάδες.

Ο Covid-19 δεν λέει να μας εγκαταλείψει ούτε το 2022 και η γιορτή που ετοιμάζει η ΕΟΚ στο Ηράκλειο για το πρώτο Final Four Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια, κινδυνεύει να γίνει με ελάχιστο κόσμο, με 1000 άτομα, τον Φεβρουάριο. Γι” αυτό ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του έχουν ρίξει στο τραπέζι την μετάθεσή του σε μεταγενέστερη ημερομηνία, συμβατή με τις υποχρεώσεις των τεσσάρων φιναλίστ.

Αρχικά προτάθηκε να γίνει τον Μάιο, αλλά εκεί μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι κυνηγούν την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague και αν τα έχουν καταφέρει, τότε το Κύπελλο Ελλάδας θα βρίσκεται στον «αέρα». Γι” αυτό και έχει αρχίσει σειρά επαφών με τις ομάδες, αλλά και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση. Η συζήτηση άρχισε όταν τέθηκαν οι περιορισμοί της παρουσίας κόσμου στα γήπεδα από την κυβέρνηση λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού και αν δεν αλλάξει κάτι, στα Δύο Αοράκια θα πρέπει να βρίσκονται μόνο 1000 άτομα.

Η ΕΟΚ θέλει να δώσει χαρακτήρα γιορτής και για να συμβεί αυτό είναι αναγκαία η μετάθεση. Μοιάζει πλέον αναπόφευκτο να υπάρξει η αλλαγή της ημερομηνίας, αρκεί βέβαια να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων. Ίσως μάλιστα να γίνει άμεσα και σύσκεψη με τις εμπλεκόμενες ομάδες. Ήδη έχουν προκριθεί Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ενώ μία θέση διεκδικούν Προμηθέας και ΠΑΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By