Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Fisher: θαρραλέες και αποτελεσματικές” δράσεις πολιτικής που έχει λάβει η ΕΚΤ

Η πιο σημαντικό πρόκληση που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση είναι η αύξηση της παραγωγικότητας στην Ευρώπη

Federal Reserve Stanley Fischer

Οι “θαρραλέες και αποτελεσματικές” δράσεις πολιτικής που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν καταστήσει πολύ πιθανό ότι η ευρωζώνη θα επιβιώσει από την τρέχουσα ελληνική κρίση, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve Stanley Fisher.
Η υπόσχεση του Mario Draghi να κάνει “ότι χρειαστεί” (“whatever it takes”) για να προστατεύσει το ευρώ και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ξεκίνησε πρόσφατα έχουν στρέψει τις απόψεις “υπέρ της επιβίωσης της παρούσας ζώνης του ευρώ, αν και θα περιμένουμε την έκβαση της ελληνικής κρίσης και ακόμη κι αν γνωρίζουμε ότι η σημερινή κρίση δεν έχει τελειώσει” είπε ο Fisher.

Ωστόσο τόνισε ότι η περιοχή του ευρώ πρέπει να προχωρήσει με κάποιας μορφής δημοσιονομική ένωση για να διασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη εφαρμόζουν υπεύθυνες χρηματοπιστωτικές και δημοσιονομικές πολιτικές.
Γενικότερα, η πιο σημαντικό πρόκληση που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση είναι η αύξηση της παραγωγικότητας στην Ευρώπη, μία πρόκληση που αντιμετωπίζει όλος ο αναπτυγμένος κόσμος, είπε ο αντιπρόεδρος της Fed.
Μακροπρόθεσμα, η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δεν θα επιβιώσει αν δεν φέρει ευημερία στα μέλη της” επισήμανε.

(Visited 1 times, 1 visits today)