Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Fitch: Υποβάθμισε σε AA+ την αξιολόγηση του EFSF

Η απόφαση ακολουθεί την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας σε AA+, αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης

 

fitch logoΤην πιστοληπτική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σε AA+ από AAA προηγουμένως, υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, ενώ επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο F1+.

Η απόφαση ακολουθεί την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας σε AA+ στις 12 Ιουλίου, αναφέρει η Fitch σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η αξιολόγηση του EFSF βασίζεται στις εγγυήσεις που παρέχουν οι χώρες της Ευρωζώνης και η υποβάθμιση της Γαλλίας είχε μεγάλο βάρος στην απόφαση της Fitch για την αξιολόγηση του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον οίκο, μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας οι εκδόσεις μακροπρόθεσμου χρέους του EFSF δεν καλύπτονται πλήρως από τις εγγυήσεις AAA, αν και επισημαίνει ότι οι βραχυπρόθεσμες εκδόσεις παραμένουν πλήρως καλυμμένες.

Στην ανάλυση της η Fitch σημειώνει πάντως ότι εκτιμά πως θα υπάρξει πρόοδος στην εμβάθυνση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής ενοποίησης στο επίπεδο της Ευρωζώνης σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τις αρμόδιες αρχές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Ευρωζώνη.

Η Fitch εκτιμά επίσης ότι ο κίνδυνος κατακερματισμού της Ευρωζώνης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By