Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Flat Iron Steak το επίπεδο «σιδερένιο φιλέτο» που κατακτά το κόσμο… έρχεται στο Ψυχικό

Το Steak Hoyse by Kiku κάθε Τετάρτη μας φέρνει στο πιάτο μας το concept που έχει τρελλάνει τους ξένους σε Λονδίνο και Αμερική.

Το τελευταίο χρόνο στο Λονδίνο πέφτει το μάτι μας πάνω σε κάποια εστιατόρια που σερβίρουν μια μπριζόλα από μια ειδική κοπή μοσχαριού. Τρυφερό, νόστιμο, προσιτό και εναλλακτικό, αφού είναι φτηνότερο από μια premium κοπή όπως το rib eye (το μάτι της μπριζόλας) και τη βραζιλιάνικη pichana.

Η Flat Iron Steak (επίσης γνωστή και ως μπριζόλα Top Blade στην Αμερική), που τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται παντού στα κρεοπωλεία και στα μενού εστιατορίων στο εξωτερικό, δημιουργήθηκε από κάποιες ερευνητικές ομάδες στα Πανεπιστήμια ανατομίας κρέατος της Νεμπράσκα και της Φλώριδα. Οι ερευνητές λοιπόν, έπρεπε γρήγορα να βρουν τρόπο να μειώσουν τη φύρα από τις κοπές της ωμοπλάτης του μοσχαριού. «Έβγαλαν» έτσι, ένα εύγευστο και σχετικά τρυφερό κομμάτι κρέας,

Flat Iron (πήρε την ονομασία της από το παλιό μεταλλικό επίπεδο σίδερο λόγο του σχήματός του) είναι ομοιόμορφη σε πάχος και έχει ορθογώνιο σχήμα και ουσιαστικά προέρχεται από την καρδιά του κομματιού που εμείς στην Ελλάδα ονομάζουμε χτένι. Η μόνη παρέμβαση είναι μια τομή στο μέσο της μπριζόλας, όπου έχουν αφαιρεθεί οι συνδετικοί ιστοί.


Flat Iron Steak


Το concept Flat Iron έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του εστιατορίου steak house by kiku στο Ψυχικό κάθε Τετάρτη. Ο στόχος είναι απλώς να σας προσφέρουμε μια εξαιρετική μπριζόλα, αλλά σε προσιτή τιμή.

Πρώτα απ “όλα υπάρχει η  επίπεδη σιδερένια μπριζόλα – ζουμερή, πλούσια σε γεύση και τρυφερή, σερβίρεται μέτρια ψημένη. Αν έχετε ήδη πάει σε ένα εστιατόριο Flat Iron στο εξωτερικό, θα ξέρετε τι να περιμένετε. Εάν δεν το έχετε, τότε έρχεστε και δοκιμάστε το.

Σε αυτό το πρώτο pop-up που ξεκίνησε τη Τετάρτη 13/3, οι μπριζόλες flat iron των 300 γρ, μπήκαν στο μενού με μόλις 18 euro (σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και πατάτες)

Η θέση: Ένα τετράγωνο από την λεωφόρο Κηφισίας, στην εμπορική πιάτσα του Ψυχικού δίπλα από όλα τα καφέ.

Η ατμόσφαιρα: Ενα μπουτίκ, πολυτελές εστιατόριο με χασάπικο στο Ψυχικό, φόρεσε ξύλο, δέρμα και πέτρα, κάνει ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό και δυνατή μουσική, και εντυπωσιάζει με μια ζηλευτή κάβα κρασιών. Τα τραπέζια αεράτα, σε απόσταση το ένα από το άλλο, και στο φόντο τα ψυγεία με τα κρεατικά.

Στο κρεοπωλεία που φιλοξενεί το εστιατόριο steak house by kiku,o chef Μιχάλης Μερζένης θα σας κάνει μαθήματα για αυτή την μοναδική μπριζόλα.


The bucher shop at Steak house by kiku

Flat Steak Iron – Αυτή η μπριζόλα είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα.

Πολύ σύντομα αυτή η νέα κοπή μοσχαριού θα κατακτήσει και τα ελληνικά κρεοπωλεία και εστιατόρια.


Steak House by Kiku

Περικλέους 7, Ψυχικό

Tηλ. 0030 210 6776759

www.steakhouse.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By