Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Φλωρίδης: Η αποτυχία Τσίπρα φέρνει τον αυτόματο κόφτη

 Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν όταν ξεκινήσουν οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές για την αναθεώρηση του Συντάγματος!

floridis

Βουτιά στα δημόσια έσοδα τον Ιούλιο κατά 513 εκ. ευρώ, λένε σήμερα οι ειδήσεις. Κάποιοι σπεύδουν να προειδοποιήσουν ότι στο βάθος «κόφτης» και χαλάνε το διθυραμβικό κλίμα που δημιούργησε η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα για τα έσοδα του εξαμήνου.

Αν η τάση αυτή συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, τότε πάμε ξανά σε αδιέξοδο.

Σκέφτομαι την εφιαλτική πρόβλεψη του Σόιμπλε πριν κλείσει η τελευταία αξιολόγηση με την κυβέρνηση Τσίπρα: «η αξιολόγηση θα κλείσει» είχε πει «αλλά το πρόγραμμα θα αποτύχει εξ αιτίας των πολλών φόρων που βάζει αυτή η κυβέρνηση». Άλλωστε για το λόγο αυτό οι απηυδισμένοι δανειστές έβαλαν τον κόφτη. Βάλτε όσους φόρους θέλετε αφού επιμένετε τόσο, είπαν στον Τσίπρα, αλλά επειδή δεν θα μπορέσετε να τους εισπράξετε, τότε θα μπει ο αυτόματος κόφτης.

Ξέρω πολλούς συμπολίτες μας που θα ήθελαν να είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Όμως δεν μπορούν γιατί τίθεται σε κίνδυνο πλέον η ικανοποίηση στοιχειωδών τους αναγκών. Κάποιοι, και είναι πολλοί,δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν ούτε στις ρυθμίσεις που είχαν υπαχθεί.
Πολλές δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι είδαν την κυβέρνηση Τσίπρα να αλλάζει προς το χειρότερο προηγούμενες ρυθμίσεις του 2012, στις οποίες ανταποκρίνονταν και τώρα δεν μπορούν.

Το αποτέλεσμα είναι κάποιες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με κλείσιμο, προσθέτοντας μερικές χιλιάδες ανέργους ακόμη.

Κάποιοι ανόητοι, σχολίασαν αυτές τις μέρες ότι μειώθηκε ο ρυθμός που κλείνουν οι επιχειρήσεις! Μα όταν έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες εξαιτίας των φορολογικών και ασφαλιστικών επιδρομών, είναι φυσικό να μειωθεί ο ρυθμός. Απλώς έρχεται η ώρα και των υπολοίπων που είναι και οι πλέον υγιείς και γι” αυτό άντεξαν μέχρι τώρα.

Αλλά, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν όταν ξεκινήσουν οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές για την αναθεώρηση του Συντάγματος!