Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Φώφη Γεννηματά: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για την Ευρώπη

Ο κ. Γιούνκερ εξαφάνισε τη λιτότητα από την ομιλία του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκε η λιτότητα

gennimata

Είναι η ώρα των αποφάσεων για την Ε.Ε., τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην Μπρατισλάβα, καλώντας τους Σοσιαλιστές «να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της κοινωνικής Ευρώπης».

«Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να αλλάξει. Εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε. Έχουμε διαφορές από τους συντηρητικούς που δεν βοηθάει να υποβαθμίζουμε, να τις κρύβουμε κάτω από το χαλί», επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως παρατήρησε η κ. Γεννηματά το ότι «ο κ. Γιούνκερ εξαφάνισε τη λιτότητα από την ομιλία του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκε η λιτότητα». «Δεν μπορεί να αφήσουμε την υπόθεση στους συντηρητικούς που τα βασίζουν όλα στη λιτότητα και όταν μιλούν για Κοινωνική Ευρώπη εννοούν συσσίτια», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι ώρα να τεθούν «συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι για την καταπολέμηση της ανεργίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη, αναπροσαρμόζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, σημείωσε ότι «πέρα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, χρειαζόμαστε άμεσα κοινή μεταναστευτική πολιτική στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και ίσης κατανομής των βαρών».

(Visited 1 times, 1 visits today)