Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Φώφη Γεννηματά: Το 2015 έπεσαν οι μάσκες, το 2016 θα είναι έτος ευθύνης

«Το 2015 έπεσαν οι μάσκες, το 2016 θα είναι έτος ευθύνης» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Ημερησία».

gennimata

«Πήγαμε πολλά βήματα πίσω τη χρονιά που φεύγει. Η χώρα συγκρούστηκε με τους φυσικούς της εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, βρέθηκε απομονωμένη διεθνώς. Η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους θετικούς δείκτες της οικονομίας που παρέλαβε, να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση, να περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, να βαδίσει στον δρόμο εξόδου από την κρίση που βρήκε ανοιχτό. Εγκλωβίστηκε σε άσκοπες, πολύμηνες δήθεν διαπραγματεύσεις, χωρίς στρατηγική, χωρίς προοπτική για την επόμενη μέρα, για να καταλήξει έντρομη να εκλιπαρεί ένα νέο μνημόνιο, το χειρότερο όλων των προηγούμενων» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Κάνει λόγο για μια «χρονιά που αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και έπεσαν οι μάσκες. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η ψεύτικη διχαστική γραμμή «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο»» που «αποκαλύφθηκε η άγνοια, η απειρία, ο τυχοδιωκτισμός, οι κρυφές ατζέντες».

Αναφερομένη στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, που, όπως σημειώνει, «πλήρωσε τόσο ακριβά τη διαχείριση της κρίσης, καθώς και τις ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ», υποστηρίζει ότι «το 2015 ήταν και χρονιά ανάκαμψης που πιστοποιήθηκε και στις εκλογές του Σεπτέμβρη με μια πρώτη πολύ θετική καταγραφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Και προσθέτει: «Είναι και μια δικαίωση που καθρεφτίζεται στην ανασύνταξη των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, στη σταδιακή επιστροφή των πολιτών που μας εγκατέλειψαν με θυμό και απογοήτευση τα τελευταία χρόνια, στην οικοδόμηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο θα προχωρήσουμε τη νέα χρονιά γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος(…). Παρά τις δυσκολίες και σε πείσμα πολλών, η μεγάλη προοδευτική παράταξη της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας θα είναι παρούσα, ενωμένη και ισχυρή. Το 2016 θα είναι η χρονιά της ευθύνης της λογικής και των προοδευτικών προτάσεων. Θα είναι η χρονιά μας».