Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Φωνές για αποχώρηση Μέρκελ και αντικατάσταση από τον Σόιμπλε

Το σενάριο που κυκλοφορεί στη Γερμανία κάνει λόγο για πιθανή παραίτηση της Μέρκελ και «μετακίνησή» της στη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ

merkel_soible_2

Φήμες για αποχώρηση της καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ από την θέση της και αντικάταστασή της από τον ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φαίνεται πως κυκλοφορούν στην Γερμανία.

Η πίεση στους ώμους της Μέρκελ ολοένα και αυξάνεται τελευταία. Το προσφυγικό κύμα συνεχίζεται αδιάκοπο, το αντιμεταναστευτικό Pegida έχει επανεμφανιστεί δυναμικά και η κοινωνική αναταραχή εντείνεται.

Μέσα σε όλα αυτά, μέλη της κυβέρνησης φαίνεται να προκρίνουν τη δημιουργία φράχτη στα σύνορα της Γερμανίας, για να σταματήσουν τους μετανάστες, ενώ πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι το γεγονός ότι η Καγκελάριος πλησίασε τον Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας βοήθεια προκειμένου να περιοριστεί στην Τουρκία ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, αρκετά γερμανικά ΜΜΕ έγραψαν την Τρίτη το σενάριο που κυκλοφορεί στη Γερμανία, για πιθανή παραίτηση της Μέρκελ και «μετακίνησή» της στη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, αφήνοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη θέση της στην Καγκελαρία, προκειμένου να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Μέρκελ θα ήταν ιδανική διάδοχος του Μπαν Κι Μουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνικών, πέρα από όλα τα άλλα και επειδή είναι γυναίκα, καθώς καμία μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει αυτή τη θέση.

Αν γινόταν τελικά κάτι τέτοιο, αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η πιο πιθανή εκδοχή θα ήταν η Καγκελάριος να επέλεγε η ίδια τον Σόιμπλε ως τον καλύτερο υποψήφιο να τη διαδεχθεί ως μία μεταβατική λύση μέχρι τις εκλογές, καθώς παραμένει πιστός στην Καγκελάριο, παρά τις διαφωνίες που είχαν στο ελληνικό ζήτημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By