Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Forbes: Λανθασμένες οι δηλώσεις Ντράγκι

Έντονη κριτική ασκεί στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη διάψευση που έκανε

draghi

«Ήταν τεράστιο λάθος του Ντράγκι να προεξοφλήσει χθες Σάββατο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ έτσι κι αλλιώς» υποστηρίζει το Forbes. Αντιθέτως, αναφέρει ότι θα έπρεπε να δηλώσει πως «η Ελλάδα θα παραμένει στην Ευρωζώνη εφόσον και μόνο η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει με τους Εταίρους τότε και μόνο τότε θα παραμείνει στο Ευρώ».

Η κριτική του άρθρου εστιάζεται στην τακτική και όχι στην ουσία, καθώς ο Tim Worstall παραδέχεται ότι την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιθυμούν στην ουσία όλοι: Η ΕΚΤ, τα μέλη της Ευρωζώνης, οι πολίτες της χώρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήλωση – λάθος του Ντράγκι δίνει καθαρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα αξίζει μια νέα συμφωνία για το χρέος» τονίζει ο αρθρογράφος.

Οπως εξηγεί, οι Ελληνες επιμένουν να θέλουν να διαπραγματευτούν υπό τους δικούς τους όρους, κι όχι αυτών των κρατών της Ευρωζώνης που θέλουν να τους επιβληθούν, γιατί κατά βάθος επικρατεί η αίσθηση οτι όλοι επιθυμούν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη.

«Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ ήταν ένα τεράστιο διαπραγματευτικό λάθος» καταλήγει ο Worstall αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί οτι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ ίσως να μην έκανε από αφέλεια αυτή τη δήλωση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)